A MAGYAR TENISZ SZÖVETSÉG NŐI BIZOTTSÁGÁBAN

04 nov

A MAGYAR TENISZ SZÖVETSÉG NŐI BIZOTTSÁGÁBAN

A múlt héten megalakult bizottság a női sportdiplomácia sikerének eredménye
2020. november 3.

A Női Bizottság Sebestyén-Orbán Katalin, a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi tagja, az Európai és Magyar Speciális Olimpia Szövetség tenisz szakágának vezetője ötlete és javaslata alapján alakult meg.

„Öröm látni, hogy nő azon sportszervezetek száma, amelyek célul tűzték ki a nők sportszakmában betöltött szerepvállalásának támogatását és segítését, amelyet sportvezetőként és nőként is maximálisan támogatok.

Szívből gratulálok a Magyar Tenisz Szövetség új elnöksége által létrehozott Női Bizottságnak, amely Temesvári Andrea, női párosban Grand Slam győztes magyar teniszező, vezetésével az esélyegyenlőség megteremtése mellett a női teniszezők, edzők és sportvezetők érdekképviseletére is vállalkozik, hozzájárulva a sportág fejlődéséhez, egyben új színt hozva az egyetemes magyar sportéletbe is.” 

Dr. Szabó Tünde

Sportért Felelős Államtitkár

https://www.facebook.com/1084749598210454/posts/3724036287615092/

A bizottság megalakulásáról a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja is cikkez:

http://olimpia.hu/a-teniszszovetsegben-is-megkezdte-munkajat-a-noi-bizottsag

Munkába állt a Női Bizottság

Az új elnökség által létrehozott női bizottság Temesvári Andrea vezetésével az esélyegyenlőség megteremtése mellett a női teniszezők, edzők és sportvezetők érdekképviseletére is vállalkozik.

A munkacsoport ülésén Sávolt Attila szakmai igazgató is megjelent, aki nem csak a női, de az összes többi bizottság munkájára nagyban támaszkodni szeretne a jövőben.

tenisz-palya.hu oldalán olvasható a teljes cikk:

http://tenisz-palya.hu/hirek-erdekessegek/1518-munkaba-allt-a-noi-bizottsag

A Női Bizottság összetétele:

Temesvári Andrea (elnök)
Párosban Grand Slam-győztes, a női világranglistán 7. helyezett teniszező, olimpikon. A magyar FED Kupa csapat játékosa, majd később szövetségi kapitánya, olimpiai teniszküldöttség-vezető. Edző, sportvezető. A Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetés birtokosa.

Cseresnyés Réka
Ifjúsági válogatott teniszező, korosztályos magyar bajnok párosban, később az Arizona State University első osztályban szereplő egyetemi teniszcsapatának kapitánya, egyéniben Top10-es egyetemista játékos. Üzleti karon végzett az Arizona State University-n, majd nemzetközi menedzser mesterdiplomát szerzett a Thunderbird Egyetemen. Projekt és üzletvezetőként sport management, fenntarthatóság, üzleti és start-up tanácsadás, fejlesztés és oktatás területen dolgozott.

Gál Andrea
Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszékének vezetője, egyetemi docens. Testnevelő tanár, szociológus és társadalomismeret tanár. A TE Sportmédia felsőfokú szakirányú továbbképzésének vezetője. A Magyar Sporttudományi Társaság Sportszociológiai Szakbizottságának, valamint a Magyar Szociológiai Társaság Sportszociológia Szakosztályának elnöke.

Gy. Szabó Csilla
Újságíró, tudósító, szerkesztő, kommunikációs szakember. Magyar-történelem szakos tanár. A Nemzeti Sportnál, majd az Esti Hírlapnál dolgozott, utóbbi sportrovatának vezetője volt. Ezt követően Brüsszelben a BruxInfo irodavezetője lett. 1997-től az Utanpotlassport.hu újságírója és szerkesztője, majd a Nemzeti Kézilabda Akadémia kommunikációs vezetője, jelenleg szabadúszó újságíró, a teniszpálya.hu főmunkatársa. Az „Így lettünk bajnokok” című portrékötet társszerzője.

Hossó Nikoletta
Címzetes egyetemi docens, szakalapító és oktató a Kodolányi János Egyetemen. A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító elnöke; a World Organisation of Protocol világszervezet alapító tagja, az Európai Protokoll- és Rendezvényszervező Központ tulajdonos ügyvezetője, emellett doktorandusz PTE ETK Egészségtudományi Doktori Iskolájában. Nemzetközi kapcsolatok elemző (MA), gazdasági és társadalomtudományi szakfordító (BA), nemzetközi kapcsolatok szakértő (BA), ceremoniális protokollszakértő (BA). Több hazai és nemzetközi sport- állami és diplomáciai esemény protokollfőnöke.

Orbán-Sebestyén Katalin
Közgazdász, szakedző, testnevelő tanár, a Testnevelési Egyetem doktorandusza és oktatója, az MTSZ iskolatenisz és Play and Stay programjának alapítója, jelenleg az Európai és Magyar Speciális Olimpia Szövetség tenisz szakágának vezetője, a hazai szervezet elnökségi tagja, a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség tenisz szakmai bizottságának tagja, a Nemzeti-Ovi Sport Program szakvezetője és a Mozgásfejlesztés és teniszoktatás óvodásoknak című könyv szerzője.

Sinkó Andrea
Szakedző, sportmenedzser. Olimpiai 6. helyezett ritmikus gimnasztikázó. Egykori RG és aerobik szövetségi kapitány. Az Óbudai WDSE elnöke. Az Európai Tornaszövetség Aerobik Technikai Bizottság tagja, nemzetközi versenybíró. A Magyar Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának elnöke. MOB tag.http://tenisz-palya.hu/hirek-erdekessegek/1518-munkaba-allt-a-noi-bizottsag

Write a Reply or Comment