<h1 class="entry-title">Category: Szakmai előadások</h1>
02 szept

PROTOKOLLRÓL AKADÉMIAI MEGKÖZELÍTÉSBEN

A Protokoll Világszervezet nemzetközi konferenciáján tartunk előadást szeptemberben

2021. szeptember 1.
Nincs megállás nemzetközi szinten sem!

World Protocol Organisation (WPO) szeptember 17-18. között tartja következő, kétnapos online nemzetközi konferenciáját „1st International Congress of Events, Protocol and Cultures of the World” címmel, melyen Hossó Nikoletta WPO alapító tag, az NPRSZ alapító elnöke hazánkat képviselve „Protocol Connects. Protocol in Academic Perspective as Multidisciplinary Field of Science” tart előadást….

06 aug

SZAKMAI ELŐADÁS A BORRENDEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE RÉSZÉRE

Felkérést kaptunk a MBOSZ elnökétől protokollelőadás megtartására

  1. július 7.

Hossó Nikoletta “BORRENDEK PROTOKOLLJA – szabályok, gyakorlatok, alapvetések országos standard kialakítására” címmel tartott előadást Balatonfüreden, melyen a Magyar Borrendek Országos Szövetségének tagjai, ceremóniamesterei vettek részt annak érdekében, hogy a rendek először alakítsanak ki országos szintű protokollkézikönyvet a ceremóniák összehangolt megvalósítása és megjelenítése céljából.

Köszönjük a felkérést és örömmel veszünk részt a standardok kialakításában!

21 jún

ELŐADÓI ELISMERÉS: WORLD PROTOCOL FORUM

A 2021. MÁJUS 27-29. KÖZÖTTI KONFERENCIÁT A PROTOKOLL VILÁGSZERVEZETÉNEK MAGYAR ALAPÍTÓ TAGJA NYITOTTA MEG

2021. június 19.

Ezúton is szívből gratulálunk az NPRSZ alapító elnökének, aki a háromnapos konferencia Key Note előadását tartotta.

Hossó Nikoletta egyúttal javaslatot tett az öt kontinens 70 országából online követő közel 300 protokollszakembernek és diolomatának, hogy a World Protocol Organisation tegyen kollektív lépéseket a Protokoll Világnapjának ENSZ általi elismerése érdekében,…

03 jún

NEMZETKÖZI KONFERENCIA NYITÓELŐADÁS ÉS JAVASLAT A PROTOKOLL VILÁGNAPJÁRA

80 országból több százan követték a háromnapos online konferenciát 

  1. május 27.

World Protocol Organisation idén május 27-29. között rendezte meg második világkonferenciáját – a jelenlegi helyzetre tekintettel online.

50 előadó 70 ország képviseletében tartott prezentációkat párhuzamosan két virtuális teremben.

Az ünnepélyes megnyitó május 27-én, argentin idő szerint reggel 9 órakor kezdődött (magyar idő szerint 14.00 órakor) és a rendezvény első előadója (Keynote Speaker) Hossó Nikoletta,…

03 febr

ELŐADÁS: WORLD WOMEN CONFERENCE, BAKU

A konferenciát a Baku Girls University rendezi
2020. január 31.

Hossó Nikoletta c. egyetemi docens absztraktját a konferencia tudományos bizottság elfogadta és felkérte előadás megtartására a kétnapos, február 11-12. közötti nemzetközi konferencián, melyet idén online rendeznek.

Előadásának címe:

WOMEN IN POWER – POWER IN WOMEN

in the world of diplomacy and protocol

A konferencia programjáról és az előadások tanulmányait tartalmazó ISBN számmal ellátott kötetről  (World Women Journal) bővebben:

https://www….

03 dec

ONLINE ELŐADÁS A KODOLÁNYIN ÉS A TOMORI PÁL FŐISKOLÁN

Nincs megállás a lockdown alatt sem!
2020. november 18.

Időben először a Tomori Pál Főiskola mesterképzésén tartottunk 9 órás, intenzív és informatív nemzetközi protokoll oktatást , ahol a hallgatók a szerzett ismereteikről, gondolataikról november 26-án szóban, az ehhez kapcsolódó online vizsgán fognak beszámolni.

Kodolányi János Egyetem minden év ezen időszakában rendezi a tematikus hetet, ahová a szakterületekhez kapcsolódó külsős meghívott szakemberek előadásaival teszi az egyes BA/MA képzéseket gazdagabbá….

24 nov

KEYNOTE ELŐADÁS A MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPÉN

A Magyar Tudományos Akadémia és a Tomori Pál Főiskola közös szervezésű nemzetközi konferencián
2020. november 17.

A Tomori Pál Főiskola és a Magyar Tudományos Akadémia közös rendezésű online nemzetközi konferenciájának nyitó plenáris előadását Hossó Nikoletta c. egyetemi docens, az NPRSZ alapító elnöke tartotta angol nyelven.

A nemzetközi tudományos konferencia címe: Kultúrák találkozása a tudományban – Jövőformáló tudomány.” / Meeting of Cultures in the Science –  Science Forming the Future”…

11 nov

NKE KÖZSZOLGÁLATI PROTOKOLL HALLGATÓK KÉPZÉSE

Kihelyezett, egész napos gyakorlati oktatás tárlatvezetéssel és előadásokkal

2020. november 4.

Horváth Attila alezredes, NPRSZ elnökségi tag szervezésében gyakorlati szakmai napot tartottunk az MKV Múzeumban  dr. Török Róbert múzeumigazgató közreműködéssel.

Az NKE közszolgálati protokollszakos hallgatók oktatását közel kétórás tárlatvezetéssel kezdtük a Protokoll és diplomácia kiállításon, majd szakmai előadások következtek.

Köszönjük a felkérést!

04 nov

SIKERESEK A KJE PROTOKOLLSZAKOK

Szeptemberben rekordszámú hallgatóval indultak a diplomás protokollszakok
2020. október 30.

Szeptember 19-én 40 hallgatóval indultak immáron a 6. évfolyammal a “Protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakember” és a “Sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvények szakembere” egy éves szakirányú továbbképzési szakok.

A hagyományos tantermi képzést online, real-time is lehet követni. Az illem-etikett alapismeretek után diplomáciaelmélettel folytatódott a szemeszter, minekután közszereplési, retorikai és szituációs kommunikációgyakorlatokat is beiktattunk a tanrendbe.

Szintén hagyomány nálunk a tantermen kívüli oktatás,…

25 okt

SZEMÉLYVÉDELMI PROTOKOLL ELŐADÁS

2020. október 10-én tárlatvezetéssel egybekötött előadást tartottunk
2020. október 10.

Kifejezetten személyvédelmi képzésben résztvevő hallgatók számára tartottunk általános viselkedéskultúra és személyvédelmi protokoll témában előadást a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeuban.

A délelőtt folyamán közel három órás tárlatvezetés során mutattuk ve dr. Török Róbert, a múzeum igazgatóhelyettesével a protokoll szakterületeit és kapcsolódó használati- és dísztárgyait a Protokoll és diplomácia c. kiállításon.

Az ebédszünet után a politika –…