<h1 class="entry-title">Category: Szakmai előadások</h1>
03 febr

ELŐADÁS: WORLD WOMEN CONFERENCE, BAKU

A konferenciát a Baku Girls University rendezi
2020. január 31.

Hossó Nikoletta c. egyetemi docens absztraktját a konferencia tudományos bizottság elfogadta és felkérte előadás megtartására a kétnapos, február 11-12. közötti nemzetközi konferencián, melyet idén online rendeznek.

Előadásának címe:

WOMEN IN POWER – POWER IN WOMEN

in the world of diplomacy and protocol

A konferencia programjáról és az előadások tanulmányait tartalmazó ISBN számmal ellátott kötetről  (World Women Journal) bővebben:

https://www….

03 dec

ONLINE ELŐADÁS A KODOLÁNYIN ÉS A TOMORI PÁL FŐISKOLÁN

Nincs megállás a lockdown alatt sem!
2020. november 18.

Időben először a Tomori Pál Főiskola mesterképzésén tartottunk 9 órás, intenzív és informatív nemzetközi protokoll oktatást , ahol a hallgatók a szerzett ismereteikről, gondolataikról november 26-án szóban, az ehhez kapcsolódó online vizsgán fognak beszámolni.

Kodolányi János Egyetem minden év ezen időszakában rendezi a tematikus hetet, ahová a szakterületekhez kapcsolódó külsős meghívott szakemberek előadásaival teszi az egyes BA/MA képzéseket gazdagabbá….

24 nov

KEYNOTE ELŐADÁS A MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPÉN

A Magyar Tudományos Akadémia és a Tomori Pál Főiskola közös szervezésű nemzetközi konferencián
2020. november 17.

A Tomori Pál Főiskola és a Magyar Tudományos Akadémia közös rendezésű online nemzetközi konferenciájának nyitó plenáris előadását Hossó Nikoletta c. egyetemi docens, az NPRSZ alapító elnöke tartotta angol nyelven.

A nemzetközi tudományos konferencia címe: Kultúrák találkozása a tudományban – Jövőformáló tudomány.” / Meeting of Cultures in the Science –  Science Forming the Future”…

11 nov

NKE KÖZSZOLGÁLATI PROTOKOLL HALLGATÓK KÉPZÉSE

Kihelyezett, egész napos gyakorlati oktatás tárlatvezetéssel és előadásokkal

2020. november 4.

Horváth Attila alezredes, NPRSZ elnökségi tag szervezésében gyakorlati szakmai napot tartottunk az MKV Múzeumban  dr. Török Róbert múzeumigazgató közreműködéssel.

Az NKE közszolgálati protokollszakos hallgatók oktatását közel kétórás tárlatvezetéssel kezdtük a Protokoll és diplomácia kiállításon, majd szakmai előadások következtek.

Köszönjük a felkérést!

04 nov

SIKERESEK A KJE PROTOKOLLSZAKOK

Szeptemberben rekordszámú hallgatóval indultak a diplomás protokollszakok
2020. október 30.

Szeptember 19-én 40 hallgatóval indultak immáron a 6. évfolyammal a “Protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakember” és a “Sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvények szakembere” egy éves szakirányú továbbképzési szakok.

A hagyományos tantermi képzést online, real-time is lehet követni. Az illem-etikett alapismeretek után diplomáciaelmélettel folytatódott a szemeszter, minekután közszereplési, retorikai és szituációs kommunikációgyakorlatokat is beiktattunk a tanrendbe.

Szintén hagyomány nálunk a tantermen kívüli oktatás,…

25 okt

SZEMÉLYVÉDELMI PROTOKOLL ELŐADÁS

2020. október 10-én tárlatvezetéssel egybekötött előadást tartottunk
2020. október 10.

Kifejezetten személyvédelmi képzésben résztvevő hallgatók számára tartottunk általános viselkedéskultúra és személyvédelmi protokoll témában előadást a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeuban.

A délelőtt folyamán közel három órás tárlatvezetés során mutattuk ve dr. Török Róbert, a múzeum igazgatóhelyettesével a protokoll szakterületeit és kapcsolódó használati- és dísztárgyait a Protokoll és diplomácia c. kiállításon.

Az ebédszünet után a politika –…

05 okt

ELŐADÁS A PROTOKOLL VILÁGFÓRUMÁN

2020. október 1-én Hossó Nikoletta képviselte hazánkat a Foro Mundial de Protocolo három napos konferenciáján – élő bejelentkezés a Protokoll kiállításról
2020. október 1.

Az argentin nemzeti protokoll szervezet rendezte idén a World Protocol Forum nemzetközi konferenciát – online, az utazási restrikciókra tekintettel – ahol közel 30 ország szakemberei, professzorai tartottak előadást október 1-3. között.

Európából Spanyolország, Portugália, Oroszország, Belgium és Ausztria mellett képviselte Magyarországot a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító elnökeként….

30 szept

REKORDSZÁMÚ JELENTKEZŐ A PROTOKOLLKÉPZÉSEKEN

A KJE-n hatodik évfolyam indult a diplomás protokoll szakokon
 2020. szeptember
Bennünket is meglepett, hogy idén szeptemberben mind a protokoll és nemzetközi kapcsolatok és a sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvény szakembere szak  ilyen népszerű!
A két szakra összesen 30, a keresztféléves hallgatókkal együtt közel 40 hallgató kezdte meg tanulmányait szeptember 19-én.
A képzés oktató javarészt az NPRSZ tagjai, akik összesen 10 tárgyban adják át sokévi tapasztalataikat,…
03 szept

ELŐADÓI FELKÉRÉS A PROTOKOLL VILÁGFÓRUMRA

Az OICP argentin nemzeti szervezete idén digitális konferenciát szervez

  1. augusztus 31.

Nincs megállás nemzetközi szinten sem!

Augusztus közepén az OICP (Organización Internacional de Ceremonial de Protocolo / Nemzetközi Ceremónia és Protokoll Szövetség) argentin nemzeti protokoll szervezete hazánk képviseletében Hossó Nikoletta OICP tagot kérte fel, hogy a több mint 30 ország részvételével, elismert nemzetközi szakemberekkel tervezett –  a pandémiára tekintettel – digitális konferencián tartson előadást.

A megtisztelő felkérést elfogadva az október 1-3….

19 aug

Hatvan polgármesterével adtunk át elismerő oklevelet

A pro bono képzés résztvevői mind sikeresen abszolváltak
 2020. augusztus 18.
Nincs megállás!
A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete nevében is köszönjük a megtisztelő bizalmat. Örülünk, hogy az együttműködés keretében megvalósult előadássorozat Hossó Nikoletta vezetésével valóban hasznos volt és ezúton is segíthettük az Önkormányzat munkatársainak napi munkavégzését.
A négy alkalmas képzés élmény volt számunkra is, igazi csapatépítő tréning remek hangulatban;…