<h1 class="entry-title">Category: Szakmai előadások</h1>
29 nov

„PUBLIC SPEAKING” ELŐADÁS AZ MDA- ASEF DIPLOMÁCIAI TRÉNINGJÉN

Nyilvános beszéd és megjelenés  c. angol nyelvű előadás ázsiai-európai diplomaták számára
2022.november 22.

Hossó Nikoletta,a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete elnöke az Magyar Diplomáciai Akadémia  felkérésére az MDA-ASEF (Asian-European Foundation) közös szervezésű egyhetes programjában tartott két órás előadást.

„Az MDA és az ASEF közös budapesti konferenciájának második napja a kommunikációról szólt.

Bogyay Katalin nagykövet asszony nyitóelőadásában a soft power diplomácia kiemelt fontosságáról beszélt, majd Hossó Nikoletta előadását hallgatták meg a résztvevők a nyilvános előadás és a közönség előtti megjelenés technikáiról….

29 nov

OKTATÁS A MAGYAR DIPLOMÁCIAI AKADÉMIÁN

Diplomáciai protokoll és médiamegjelenés külszolgálaton dolgozók számára
2022. november 15.

Hossó Nikoletta,a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete elnöke az MDA felkérésére és szervezésében rendszeresen tart előadásokat 2022 július óta

A havonta megvalósuló online képzések közül az egyik az etikett és a diplomáciai protokoll területét mutatja be részletesen. A protokoll 21.századi szerepétől a protokoll szakterületein és rendezvényein át a megjelenés és írott kommunikáció szabályaiig minden releváns elméleti és gyakorlati tapasztalaton alapuló ismeretanyag szerepel az egész napos képzésben….

13 okt

ÜZLETI PROTOKOLL ÉS HIVATALOS KAPCSOLATTARTÁS

Ősszel is megtartottuk 5 alkalmas online képzésünket az MTA-n 

2022. október 16.

A nagy sikerre tekintettel a tavaszi debütálást követően 2022 szeptemberében ismét elindult a Magyar Turizmus Akadémia szervezésében az 5 alkalmas online képzés, melyet Hossó Nikoletta, az Európai Protokoll Központ ügyvezető tulajdonosa tartott.

Ezt követően novemberben 4 alkalmas képzés indul, melyre még lehet jelentkezni:

PROTOKOLL A SZÁLLODA-,…

13 okt

GYAKORLATI PROTOKOLLKÉPZÉS

Egész napos képzést tartottunk az MCC -n
2022. október 7.
Az MCC Vezetőképző Akadémia felkérésére Hossó Nikoletta egész napos kihelyezett gyakorlati képzést tartott az Akadémia hallgatóinak.
 
Protokoll a 21.században, a hitelesség és első benyomás kérdésköre, társasági alapszituációk, megjelenésdiplomácia – csak néhány téma a képzés tematikájából.
A délelőtt és délutáni modulok közötti munkaebéd már külső helyszínen valósult meg,…
13 okt

ELINDULT A 9. ÉVFOLYAM A PROTOKOLLSZAKON!

A KJE diplomás protokollképzése szeptember közepén elrajtolt
2022. október 1.
2017 óta már a 9. évfolyamot indítottuk közösen a Kodolányi János Egyetemmel.
Az egy éves, diplomára épülő, államvizsgával és diplomavédéssel záruló szuperintenzív képzés ezúttal 100% ONLINE formában valósul meg, melynek köszönhetően a csoport fele külföldről bejelentkezve tudja elvégezni a képzést.
 
Büszkék vagyunk arra,…
31 júl

ELŐADÁS MISSZIÓVEZETŐK RÉSZÉRE

Nyilvános beszéd témában tartottunk egész napos képzést
2022. július 21.
A Magyar Diplomáciai Akadémia felkérésére Hossó Nikoletta, az NPRSZ elnöke tartott egész napos képzést a kijelölt nagykövetek részére júliusban.
 
A gyakorlati jellegű előadás során a nyilvános beszéd típusai, a beszédírás, a hiteles beszédtartás tartalmi és formai kérdéseire vonatkozó ismereteket és vonatkozó szabályokat tekintettük át….
07 jún

RENDEZVÉNYPROTOKOLL A RESTART KONFERENCIÁN

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány rendezvényén tartottunk előadást
2022. május 31.

Protokollrendezvény – rendezvényprotokoll

Előadó: Hossó Nikoletta (World Protocol Magazine; World Protocol Organisation)

A protokollszakértő és a rendezvényszervező fogalma gyakran összemosódik a köztudatban, pedig ugyan a két szerep gyakran szorosan kapcsolódik egymáshoz, a valóságban mégis két, teljesen különböző skill setet megkövetelő terület. Amíg a rendezvényszervező adja meg az esemény vázát és ritmusát,…

17 márc

PROTOKOLL KÖZGAZDÁSZ HALLGATÓKNAK

A Magyar Közgazdasági Társaság PSZK Ifjúsági Bizottsága felkérésére
2022. március 18.
Az MKT Pénzügyi és Számviteli Kar Ifjúsági Tagozata felkérésére tartottunk protokoll, üzleti viselkedéskultúra, kommunikáció és rendezvényszervezéd témában pro bono előadást a BGE-n.
A rendkívül érdeklődő és nyitott hallgatóságnak köszönhetően az egy órásra tervezett előadás háromórás lett.
A hallgatók emellett lehetőséget kaptak az NPRSZ szakmai napjain való részvételre….

FÓKUSZBAN A PROTOKOLL SZAKEMBER

Elvárások és kihívások a színfalak mögött c. előadás
2022. február 23.
A szolnoki Protokoll és diplomácia kiállitás szemléletesen mutatja be a protokoll valamennyi szakterületén megjelenő, a szakemberek által alkalmazott megannyi tárgyat.
Ennek apropóján most kivételesen nem a tárgyakról és általában hivatásról lesz szó (hiszen azokról a tárlatvezetéseken fognak bővebben hallani), hanem a tárgyak mögötti szakemberről.
Kik a protokollszakemberek?
Kiből és hogyan lehet valaki (jó) protokollszakember?…
01 márc

TÁRLATVEZETÉS A PROTOKOLL ÉS DIPLOMÁCIA KIÁLLÍTÁSON

Szolnokon február 25-én és március 4-én
2022. február 24.
A szolnoki Protokoll és diplomácia kiállítás szemléletesen mutatja be a protokoll valamennyi szakterületén megjelenő, a szakemberek által alkalmazott megannyi tárgyat.

2022. február 25-én és március 4-én 13 órától Hossó Nikoletta, egyetemi docens, protokoll- és nemzetközi kapcsolatok elemző és dr. Török Róbert, az MKVM igazgatójának közös tárlatvezetése kezdődik a népszerűsű Protokoll és diplomácia kiállításon….