<h1 class="entry-title">Category: Szakmai előadások</h1>
09 nov

PROTOKOLL a TOLMÁCSOLÁSBAN

2021.október 30.

Ismét egy közös SZOFT- NPRSZ szakmai képzés!

Szabadúszó Fordítók, Tolmácsok Egyesületével (SZOFT)2018-ban aláírt együttműködési megállapodás eredményeképpen 2019-ben nagyszabású kerekasztalbeszélgetést tartottunk a szakmai kiemelt képviselőivel a Pénzügyminisztériumban. 

Ezt követően első alkalommal megrendeztük az ea Protokolltolmácsolás c. kétnapos intenzív workshopot, kizárólag tolmácsok részére.

Tavaly a pandémia miatt elmaradt, ám idén október 29-30-án ismét teltházzzal megrendeztük a rendkívül informatív képzést,…

21 okt

A KÜLÜGYBEN IS JÁRTUNK

A KJE nemzetközi és sportprotokoll szakos hallgatóival a gyakorlati képzés keretében

  1. október 16.

Nincs megállás az egyetemen sem!

Idén szeptemberben már a nyolcadik csoportot indítottuk a Kodolányi János Egyetemen a nemzetközi és sportprotokoll PG szakokon.

Az országos szinten is egyedülálló, két szemeszteres diplomás képzéseken kiemelt hangsúlyt fektetünk a szakemberek által tartott előadásokra és a protokoll szempontjából meghatározó helyszínek, intézmények látogatására.

Idén,…

21 okt

NEMZETKÖZI HALLGATÓKNAK OKTATUNK PROTOKOLLT

A KJE-n két tantárgyat oktatunk angolul az őszi szemeszterben

  1. október 20.

Nincs megállás!

2021 szeptember – december között összesen 12 alkalom (2×45 perc/alkalom) / tantárgy keretében tartunk előadássorozatot a Kodolányi János Egyetemen tanuló, közel 50 fős csoportnak.

A nemzetközi hallgatók mellett vannak magyar egyetemisták is. A “nemzetközi kapcsolatok, üzlet és turizmus”, illetve az “etikett-protokoll” tárgyak során az oktatói előadások mellett a hallgatók is lehetőséget kapnak a prezentálásra….

13 okt

PROTOKOLL AZ MCC VEZETŐKÉPZŐ AKADÉMIÁN

10 órás szemináriumot  tartottunk a hallgatóknak 

  1. október 1.

Nincs megállás ősszel sem!

Az MCC – Mathias Corvinus Alapítvány vezetése különös figyelmet szentel arra, hogy diákjainak inspiráló, egyúttal tartalmas beszélgetéseket és előadásokat biztosítsanak, melyek segítik őket abban, hogy a mai felgyorsult és kiszámíthatatlan világban képesek legyenek újragondolni a vezetői feladatrendszereket és az elsajátítandó készségeket.

Ennek szellemében tartottunk október 1-én pénteken egy 10-órás gyakorlati szemináriumot a Főőrség épületében,…

27 szept

NEMZETKÖZI KONFERENCIA ELŐADÁS: PROTOKOLL MINT ALKALMAZOTT INTERDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNYTERÜLET

Akadémiai megközelítésben a protokoll komplex területe 

  1. szeptember 17-18.

Nincs megállás!

2021.szeptember 17-18. között tartotta aProtokoll Világszervezete(Organización Munidial de Protocolo) és az ACREP (Asociación Cordobesa de Relacionistas Publicos Profesionales) közös szervezésű, nemzetköz hibrid konferenciáját a San Pablo Tucumán Egyetemen Argentinában.

A közel 600 online résztvevő mellett az egyetem vezetése és hallgatói voltak jelen az egyetem dísztermében,…

02 szept

PROTOKOLLRÓL AKADÉMIAI MEGKÖZELÍTÉSBEN

A Protokoll Világszervezet nemzetközi konferenciáján tartunk előadást szeptemberben

2021. szeptember 1.
Nincs megállás nemzetközi szinten sem!

World Protocol Organisation (WPO) szeptember 17-18. között tartja következő, kétnapos online nemzetközi konferenciáját „1st International Congress of Events, Protocol and Cultures of the World” címmel, melyen Hossó Nikoletta WPO alapító tag, az NPRSZ alapító elnöke hazánkat képviselve „Protocol Connects. Protocol in Academic Perspective as Multidisciplinary Field of Science” tart előadást….

06 aug

SZAKMAI ELŐADÁS A BORRENDEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE RÉSZÉRE

Felkérést kaptunk a MBOSZ elnökétől protokollelőadás megtartására

  1. július 7.

Hossó Nikoletta “BORRENDEK PROTOKOLLJA – szabályok, gyakorlatok, alapvetések országos standard kialakítására” címmel tartott előadást Balatonfüreden, melyen a Magyar Borrendek Országos Szövetségének tagjai, ceremóniamesterei vettek részt annak érdekében, hogy a rendek először alakítsanak ki országos szintű protokollkézikönyvet a ceremóniák összehangolt megvalósítása és megjelenítése céljából.

Köszönjük a felkérést és örömmel veszünk részt a standardok kialakításában!

21 jún

ELŐADÓI ELISMERÉS: WORLD PROTOCOL FORUM

A 2021. MÁJUS 27-29. KÖZÖTTI KONFERENCIÁT A PROTOKOLL VILÁGSZERVEZETÉNEK MAGYAR ALAPÍTÓ TAGJA NYITOTTA MEG

2021. június 19.

Ezúton is szívből gratulálunk az NPRSZ alapító elnökének, aki a háromnapos konferencia Key Note előadását tartotta.

Hossó Nikoletta egyúttal javaslatot tett az öt kontinens 70 országából online követő közel 300 protokollszakembernek és diolomatának, hogy a World Protocol Organisation tegyen kollektív lépéseket a Protokoll Világnapjának ENSZ általi elismerése érdekében,…

03 jún

NEMZETKÖZI KONFERENCIA NYITÓELŐADÁS ÉS JAVASLAT A PROTOKOLL VILÁGNAPJÁRA

80 országból több százan követték a háromnapos online konferenciát 

  1. május 27.

World Protocol Organisation idén május 27-29. között rendezte meg második világkonferenciáját – a jelenlegi helyzetre tekintettel online.

50 előadó 70 ország képviseletében tartott prezentációkat párhuzamosan két virtuális teremben.

Az ünnepélyes megnyitó május 27-én, argentin idő szerint reggel 9 órakor kezdődött (magyar idő szerint 14.00 órakor) és a rendezvény első előadója (Keynote Speaker) Hossó Nikoletta,…

03 febr

ELŐADÁS: WORLD WOMEN CONFERENCE, BAKU

A konferenciát a Baku Girls University rendezi
2020. január 31.

Hossó Nikoletta c. egyetemi docens absztraktját a konferencia tudományos bizottság elfogadta és felkérte előadás megtartására a kétnapos, február 11-12. közötti nemzetközi konferencián, melyet idén online rendeznek.

Előadásának címe:

WOMEN IN POWER – POWER IN WOMEN

in the world of diplomacy and protocol

A konferencia programjáról és az előadások tanulmányait tartalmazó ISBN számmal ellátott kötetről  (World Women Journal) bővebben:

https://www….