<h1 class="entry-title">Category: Kezdőlap</h1>
27 szept

TÁVOL-KELETI INTERKULTURÁLIS MENEDZSMENT ÉS ÜZLETI PROTOKOLL

A megtartottuk első őszi NPRSZ programunkat
2022.szeptember 22.

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének elnöke által szervezett első NPRSZ szakmai nap május után ismét a Pénzügyminisztérium Pénztártermében valósult meg – mint korábban mindig, most is rendkívül jó hangulatban.

Az elnöki köszöntőt követően Libor Anita Budapest Főváros képviseletében beszélt a Budapest 150 elnevezésű nagyívű és színes programsorozatról, majd Elnök asszony levetítette a 2022….

12 szept

PROTOKOLL A BORRENDI RENDEZVÉNYEKEN

A Lillafüredi Palota Szállodában tartottuk második protokollképzésünket
2022.szeptember 1.

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ) elnöke tavalyi balatonfüredi előadását követően újabb felkérést kapott a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségétől (MBOSZ).

Immáron egy három órás előadás keretében szó esett a borrendei rendezvények protokollfeladatai mellett az általános viselkedéskultúra alapszabályairól és a leggyakoribb társasági érintkezések szituációiról, a kiemelt vendégek fogadásáról és kezeléséről, valamint a rangsorolásokról és a különböző ültetésrendről….

31 júl

ELŐADÁS MISSZIÓVEZETŐK RÉSZÉRE

Nyilvános beszéd témában tartottunk egész napos képzést
2022. július 21.
A Magyar Diplomáciai Akadémia felkérésére Hossó Nikoletta, az NPRSZ elnöke tartott egész napos képzést a kijelölt nagykövetek részére júliusban.
 
A gyakorlati jellegű előadás során a nyilvános beszéd típusai, a beszédírás, a hiteles beszédtartás tartalmi és formai kérdéseire vonatkozó ismereteket és vonatkozó szabályokat tekintettük át….
11 júl

A PROTOKOLLDESSZERTEK GYŐZTESE: A SZÉCHENYI-DESSZERT

A Stefánia palotában rendeztük hazánk első és egyetlen Protokolldesszert-versenyének döntőjét

2022. július 7.

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ) elnöke tavaly született ötlete alapján közösen rendeztük a Magyar Cukrász Ipartestület (MCI), a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM), a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, valamint a Gróf Széchenyi Család Alapítvány együttműködésében; a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség támogatásában,…

11 júl

MÉDIÁBAN A GYŐZTES PROTOKOLLDESSZERT: SZÉCHENYI-DESSZERT

Beszámolók a Stefánia palotában rendezett országos Protokolldesszert-versenyről

2022. július 8.

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ) elnöke ötlete alapján az NPRSZ a Magyar Cukrász Ipartestület (MCI), a Magyar Kereskdelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM), a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, valamint a Gróf Széchenyi Család Alapítvány együttműködésében; a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség támogatásában, valamint Nagy István agrárminiszter fővédnökségében  megrendezte hazánk első ás egyetlen Protokolldesszert-versenyét. …

28 jún

PROTOKOLL ÁLLAMVIZSGA ÉS DIPLOMAVÉDÉS

A KJE-n záróvizsgáztak a hallgatók
2022. június 17.
A 2017. évi kezdést követően immáron a nyolcadik évfolyamot zártuk le a Kodolányi János Egyetemen.

Ezúttal június 17-én, pénteken végre tantermi környezetben, személyesen tettek vizsgát a 2021 szeptemberében kezdett Protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakembere szakirányú továbbképzési szak hallgatói.

A záróvizsga hagyományos módon tételhúzásból és a diplomamunkájuk védéséből állt….

07 jún

RENDEZVÉNYPROTOKOLL A RESTART KONFERENCIÁN

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány rendezvényén tartottunk előadást
2022. május 31.

Protokollrendezvény – rendezvényprotokoll

Előadó: Hossó Nikoletta (World Protocol Magazine; World Protocol Organisation)

A protokollszakértő és a rendezvényszervező fogalma gyakran összemosódik a köztudatban, pedig ugyan a két szerep gyakran szorosan kapcsolódik egymáshoz, a valóságban mégis két, teljesen különböző skill setet megkövetelő terület. Amíg a rendezvényszervező adja meg az esemény vázát és ritmusát,…

02 jún

PROTOKOLL VILÁGKONFERENCIA A RÁDIÓBAN

Háromnapos nemzetközi online konferenciáról adtunk hírt a Karc FM-ben
2022. május 11-13.
Az NPRSZ alapító elnöke, egyben a World Protocol Organisation alapító tagja, a World Protocol Magazine alapítója, Hossó Nikoletta kezdeményezésében az International Centre for Protocol and Diplomacy (alapító igazgató: hon. Patricia Kenneth-Divine) és a Myers&Associates LLP (alapító ügyvezető: LaDonna L. Myers) közös szervezésű, nagyszabású szakmai konferenciát rendez május 11-13 között….
09 máj

WORLD PROTOCOL MATTERS 2022

Háromnapos nemzetközi online konferencia
2022.május 11-13.

Az NPRSZ alapító elnöke, egyben a World Protocol Organisation alapító tagja, a World Protocol Magazine alapítója, Hossó Nikoletta kezdeményezésében az International Centre for Protocol and Diplomacy (alapító igazgató: hon. Patricia Kenneth-Divine) és a Myers&Associates LLP (alapító ügyvezető: LaDonna L. Myers) közös szervezésű, nagyszabású szakmai konferenciát rendez május 11-13 között.

6 kontinens, több mint 30 előadó, a protokoll és diplomácia kiemelt nemzetközi szereplői tartanak előadásokat hat szekcióban….

20 ápr

PROTOKOLL DESSZERT PÁLYÁZAT ÉS VERSENY

Országos sajtótájékoztató a Magyar Nemzeti Múzeumban
2022. április 14. Csütörtökön országos sajtótájékoztatót tartottunk a Protokolldesszert-pályázat és verseny részleteiről. A Magyar Cukrász Ipartestület, az NPRSZ, a Magyar Nemzeti Értéktár és Hungarikumok Szövetsége, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy különleges gasztrodiplomáciai pályázatot hirdetett. A pályázat fővédnöke: Dr. Nagy István agrárminiszter, támogatója a Magyar Nemzeti Múzeum. „Több barátot szerez a terített asztal, mint a helyes gondolkodás.” – fogalmazott Publilius Syrus több mint kétezer évvel ezelőtt.A díszétkezések menüsorának megkoronázása a desszert,…