<h1 class="entry-title">Category: Kezdőlap</h1>
08 dec

KÜLÖNDÍJAS SZAKDOLGOZAT PROTOKOLL TÉMÁBAN

A 2022-es Az Év Oroszdolgozata pályázat keretében
2022. december 8.

A 2022. évi Az Év Oroszdolgozata pályázata keretében elismerésben részesült Sulla Ágnes NPRSZ tagunk, aki egyúttal a Kodolányi János Egyetem protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakán végzett hallgatónk.

Ágnes protokolltolmácsolás témakörben írt szakdolgozatát a KJE-n sikeresen megvédte, és konzulense, Hossó Nikoletta azt kifejezetten publikálásra érdemesnek, oktatásra alkalmasnak találta.

Ágnes az  Alapítvány és az  Orosz Nyelvért és Kultúráért és az ELTE Ruszisztikai Központ által kiírt pályázatára benyújtotta megvédett szakdolgozatát,…

29 nov

“PUBLIC SPEAKING” ELŐADÁS AZ MDA- ASEF DIPLOMÁCIAI TRÉNINGJÉN

Nyilvános beszéd és megjelenés  c. angol nyelvű előadás ázsiai-európai diplomaták számára
2022.november 22.

Hossó Nikoletta,a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete elnöke az Magyar Diplomáciai Akadémia  felkérésére az MDA-ASEF (Asian-European Foundation) közös szervezésű egyhetes programjában tartott két órás előadást.

“Az MDA és az ASEF közös budapesti konferenciájának második napja a kommunikációról szólt.

Bogyay Katalin nagykövet asszony nyitóelőadásában a soft power diplomácia kiemelt fontosságáról beszélt, majd Hossó Nikoletta előadását hallgatták meg a résztvevők a nyilvános előadás és a közönség előtti megjelenés technikáiról….

29 nov

OKTATÁS A MAGYAR DIPLOMÁCIAI AKADÉMIÁN

Diplomáciai protokoll és médiamegjelenés külszolgálaton dolgozók számára
2022. november 15.

Hossó Nikoletta,a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete elnöke az MDA felkérésére és szervezésében rendszeresen tart előadásokat 2022 július óta

A havonta megvalósuló online képzések közül az egyik az etikett és a diplomáciai protokoll területét mutatja be részletesen. A protokoll 21.századi szerepétől a protokoll szakterületein és rendezvényein át a megjelenés és írott kommunikáció szabályaiig minden releváns elméleti és gyakorlati tapasztalaton alapuló ismeretanyag szerepel az egész napos képzésben….

26 okt

ZALAEGERSZEGEN A PROTOKOLLKIÁLLÍTÁS!

Október 27-én nyitjuk meg az egyedülálló tárlatot a Göcseji Múzeumban
2022.október 25.

Protokoll és diplomácia címmel nyílik új időszaki kiállítás a Göcseji Múzeumban október 27-én, csütörtökön. A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum közös vándorkiállítása nyolc szekcióban mutatja be a közönségnek a protokoll különböző szakterületeit.

A protokoll egy olyan terület, ahol a mai napig rend uralkodik. Az állami-, diplomáciai-, katonai- és egyházi protokoll,…

13 okt

ÜZLETI PROTOKOLL ÉS HIVATALOS KAPCSOLATTARTÁS

Ősszel is megtartottuk 5 alkalmas online képzésünket az MTA-n 

2022. október 16.

A nagy sikerre tekintettel a tavaszi debütálást követően 2022 szeptemberében ismét elindult a Magyar Turizmus Akadémia szervezésében az 5 alkalmas online képzés, melyet Hossó Nikoletta, az Európai Protokoll Központ ügyvezető tulajdonosa tartott.

Ezt követően novemberben 4 alkalmas képzés indul, melyre még lehet jelentkezni:

PROTOKOLL A SZÁLLODA-,…

13 okt

GYAKORLATI PROTOKOLLKÉPZÉS

Egész napos képzést tartottunk az MCC -n
2022. október 7.
Az MCC Vezetőképző Akadémia felkérésére Hossó Nikoletta egész napos kihelyezett gyakorlati képzést tartott az Akadémia hallgatóinak.
 
Protokoll a 21.században, a hitelesség és első benyomás kérdésköre, társasági alapszituációk, megjelenésdiplomácia – csak néhány téma a képzés tematikájából.
A délelőtt és délutáni modulok közötti munkaebéd már külső helyszínen valósult meg,…
13 okt

ELINDULT A 9. ÉVFOLYAM A PROTOKOLLSZAKON!

A KJE diplomás protokollképzése szeptember közepén elrajtolt
2022. október 1.
2017 óta már a 9. évfolyamot indítottuk közösen a Kodolányi János Egyetemmel.
Az egy éves, diplomára épülő, államvizsgával és diplomavédéssel záruló szuperintenzív képzés ezúttal 100% ONLINE formában valósul meg, melynek köszönhetően a csoport fele külföldről bejelentkezve tudja elvégezni a képzést.
 
Büszkék vagyunk arra,…
27 szept

TÁVOL-KELETI INTERKULTURÁLIS MENEDZSMENT ÉS ÜZLETI PROTOKOLL

A megtartottuk első őszi NPRSZ programunkat
2022.szeptember 22.

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének elnöke által szervezett első NPRSZ szakmai nap május után ismét a Pénzügyminisztérium Pénztártermében valósult meg – mint korábban mindig, most is rendkívül jó hangulatban.

Az elnöki köszöntőt követően Libor Anita Budapest Főváros képviseletében beszélt a Budapest 150 elnevezésű nagyívű és színes programsorozatról, majd Elnök asszony levetítette a 2022….

12 szept

PROTOKOLL A BORRENDI RENDEZVÉNYEKEN

A Lillafüredi Palota Szállodában tartottuk második protokollképzésünket
2022.szeptember 1.

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ) elnöke tavalyi balatonfüredi előadását követően újabb felkérést kapott a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségétől (MBOSZ).

Immáron egy három órás előadás keretében szó esett a borrendei rendezvények protokollfeladatai mellett az általános viselkedéskultúra alapszabályairól és a leggyakoribb társasági érintkezések szituációiról, a kiemelt vendégek fogadásáról és kezeléséről, valamint a rangsorolásokról és a különböző ültetésrendről….

31 júl

ELŐADÁS MISSZIÓVEZETŐK RÉSZÉRE

Nyilvános beszéd témában tartottunk egész napos képzést
2022. július 21.
A Magyar Diplomáciai Akadémia felkérésére Hossó Nikoletta, az NPRSZ elnöke tartott egész napos képzést a kijelölt nagykövetek részére júliusban.
 
A gyakorlati jellegű előadás során a nyilvános beszéd típusai, a beszédírás, a hiteles beszédtartás tartalmi és formai kérdéseire vonatkozó ismereteket és vonatkozó szabályokat tekintettük át….