<h1 class="entry-title">Category: Kezdőlap</h1>
14 Júl

PRO BONO HIVATALI PROTOKOLL ELŐADÁSSOROZAT

Sikeresen indult a pandémia utáni protokoll előadás Hatvanban
2020. július 7.
 
A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete tavaly májusban írt alá együttműködési megállapodást Hatvan város polgármesterével, melynek keretében a szervezet felajánlotta szakmai kapacitásait a városvezetés és a hivatal munkatársai számára.
 
A program előkészítésében és megvalósításában nyújtott értékes közreműködéséért a felek ezúton is köszönetüket fejezik Fekete Gábornak, az NPRSZ alapító tagjának….
23 jún

SIKERES ONLINE PROTOKOLL ÁLLAMVIZSGÁZTATÁS

A pandémiára tekintettel online vizsgáztak a hallgatók a Kodolányi János Egyetemen  
2020. június 13.
 
Immáron a 2017. évi indulást követően a negyedik protokoll szakos évfolyam tett sikeres államvizsgát és abszolválta a diplomavédés követelményeit – ugyanakkor a jelenlegi rendkívüli helyzetre tekintettel 2020. június 13-án szombaton mindezt online módon valósítottuk meg.
 
Míg a hallgatók otthonról jelentkeztek be, a vizsgabizottság szakmai elnöke, …
17 jún

INTERJÚ A HATVAN TELEVIZIÓBAN

Bemutatkozik a hazai protokollszakmai szervezet: az NPRSZ 

2020.június 16.

A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító elnöke, Hossó Nikoletta részletesen beszélt a szervezet megalakulásáról, az elmúlt két év szakmai sikereiről és az értékközösség tagjairól.

Fekete Gábor riporter, az NPRSZ alapító tagja kérdezett továbbá a protokoll egyre jelentősebb szerepéről, a szakma és hivatás általános hatásköréről, alkalmazott területeiről, valamint a hazai egyetemi oktatásban résztvevő, jövőbeni szakemberek lehetőségeiről….

17 jún

MEGJELENÉS A DEMOKRATA MAGAZINBAN

A 2020. márciusi számban jelent meg képes beszámoló  a protokoll kiállításról

Szerző: Barta Boglárka

A Magyar Demokrata hetilap március 4-i száma dupla oldalas cikkben írt hazánk első Protokoll és diplomácia kiállításáról a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.  

“Illik? Nem illik? Tesszük fel számtalanszor a kérdést. Ami a hétköznapokban azonban csupán egyszerű neveletlenség vagy figyelmetlenség, az politikai szinten már nemcsak, hogy kellemetlen, de könnyen országok közti bonyodalmakhoz is vezethet….

12 jún

HALLGATÓI KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

A Budapesti Corvinus Egyetem Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma Szakmai Tanácsának és a Szakkollégium Tagságának köszönőlevele (idézzük)
2020. június 11.
“Kedves Hossó Nikoletta!
 
A Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma Szakmai Tanácsának és a Szakkollégium Tagságának nevében, köszönetünk és hálánk jeléül, kérjük fogadja el tőlünk Tagságunk és Kommunikációs Szekciónk által készített ajándékkártyát. 
Köszönjük egész féléves munkáját,…
12 jún
Királyi tálalás

KIÁLLÍTÁS A PROTOKOLLRÓL

Média megjelenés a Jogászvilágban hazánk első protokoll kiállításáról (változtatás nélkül idézzük)
 
Szerző: Falus Tamás

Mit ajándékozott Gorbacsov Kádárnak, hogyan terítettek meg egy királynak?

Sakk-készlet, amit Mihail Gorbacsov szovjet pártfőtitkár adott ajándékba a 75. születésnapját ünneplő Kádár Jánosnak; Mont Blanc-toll, amit Antall József miniszterelnök kapott Helmuth Kohl kancellártól; fakulacs, amit Nagy Imre miniszterelnöknek ajándékozott a Bolgár Népköztársaság;…

12 jún

KÉZFOGÁS PANDÉMIA ESETÉN

Telefonos interjúban kérdeztek a kézfogás visszatérésének lehetőségéről (változtatás nélkül idézzük)
Megjelenés: 2020. június 9. kedd
Szerző: HuZo

VISSZATÉR A KÉZFOGÁS

A koronavírus miatt a legkülönfélébb üdvözlési módszereknek lehetünk tanúi. És nemcsak a hétköznapi életében, de a diplomácia körében is változtak a köszönési formák. A szakértő szerint azonban ez a koronavírusjárvány-veszély elmúltával visszatér a régi kerékvágásba….
04 jún

ADAPTIVITÁS A PROTOKOLLBAN

Májusi protokollszakmai cikkünk a Bespoke Magazinban
2020. május
Nincs megállás!
Brainel Mehandi főszerkesztő megtisztelő felkérésére idén minden hónapban újszerű, korábban nem olvasható perspektívából közelítő és üdítő stílusban és aktualitással feldolgozó, de klasszikus szakmai tartalmakat fogalmazunk meg, melyek az online Bespoke Magazin hasábjain jelennek meg.
Májusi cikkünk az adaptív protokoll témában született, melyhez Mehandi úr előszavát idézzük:
Nem a legerősebb marad életben,…
29 máj

PROTOKOLL A BANKSZFÉRÁBAN

Hagyományos és online oktatás-sorozat protokoll és rendezvényszervezés témában
2020. március – június
Nincs megállás!
2020 márciusában kezdődött – és a megváltozott helyzetre tekintettel online platformon jelenleg is folyik oktatás két kiemelt bank munkatársai számára.
A felkérést örömmel vállaltuk, hiszen több éves sikeres protokoll és rendezvényszakmai tapasztalatainkon nyugvó gyakorlati ismereteinket szívesen osztjuk meg oktatási céllal.
Az intenzív és informatív tréning témái inter alia: viselkedéskultúra aktivái,…
27 máj

EGYÜTTMŰKÖDÉS A TOMORI PÁL FŐISKOLÁVAL

A Kodolányi János Egyetem és a Szent István Egyetem után itt is elindul a diplomás protokoll szak
2020. május 26.
Tekintettel a pandémiás időszakra az egészségügyi protokollok megtartásával írta alá Hossó Nikoletta, az Európai Protokoll- és Rendezvényszervező Központ tulajdonos ügyvezetője és a Tomori Pál Főiskola rektora a megállapodást, mely közép- és hosszútávon egyaránt fogalmazott meg szakmai célokat.
A közeljövőben kerül meghirdetésre az Oktatási Hivatal által jóváhagyott “Protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakembere”…