<h1 class="entry-title">Category: Médiamegjelenés / Rólunk írták</h1>
07 aug

A Hatvani Hírlap is beszámolt a protokollképzésről

Protokoll előadásokon vettek részt az önkormányzat munkatársai 
Szerző: Rimán Alexandra
2020. augusztus 5.
Szakemberektől sajátíthatták el a protokoll szabályait az önkormányzat dolgozói. A kurzuson a diplomatikus levelezés formai követelményeiről, illetve a megfelelő hivatali viselkedésről is tanultak.

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító elnöke a tanfolyamon érintette a megfelelő hivatali öltözködés és viselkedés fontosságát is. Mindezek mellett a tréningeken szó volt a hivatalos megnyilvánulási formákról is,…

04 aug

ÚJRA KÉPERNYŐN A PROTOKOLL

A Protokoll  és diplomácia kiállítás apropóján ismét velünk forgat az MTVA 
2020. augusztus 1.
Nincs megállás nyáron sem!
Az MTVA M2 Petőfi csatornától érkezett a promt érdeklődés a protokoll szakterület, a protokollszakember munkája iránt az újranyílt protokoll kiállítás kapcsán.
 
Hazánk – és nemzetközi viszonylatban is  – első protokollszakmai vádorkiállításának ötletgazdája és projektvezetője, Hossó Nikoletta válaszolt a feltett kérdésekre és mutatta be a nyolc szekciót,…
28 Júl

MAGYARORSZÁG SIKERES SZEMÉLYISÉGEI KÖZÖTT

Megjelenés a British Publishing Hungary Ltd. 2020. évi nyomtatott enciklopédiájában
2020. július
A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének alapító elnökét, Hossó Nikolettát a közelmúltban kereste meg a BPH szerkesztősége azzal, hogy a “Magyarország sikeres személyiségei” c. enciklopédiában szakmai életrajzának 2020. évi megjelentetéséhez hozzájárulást kérjenek.
Az életrajzi kötetek mára több mint 170 éves múltra tekintenek vissza….
28 Júl

PROTOKOLLBESZÉLGETÉS A KLASSZIK ÉS JAZZY RÁDIÓBAN

A téma: protokoll kiállítás, protokollszakember-képzés, augusztusi tárlatvezetések az MKVM-ben
2020. július 23.
A Klasszik Rádió Intermezzó műsorának szerkesztője, Bálint Edina megtisztelő érdeklődésének eleget téve dr. Török Róbert, az MKVM igazgatóhelyettese és Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének alapító elnöke közel egy órás, közvetlen hangulatú szakmai beszélgetés keretében beszéltek az újranyíló Protokoll és diplomácia kiállításról,…
28 Júl

“MINDENT AZ ILLEMRŐL” CIKK A STÁDIUM MAGAZINBAN

Megjelenés a Stádium online magazin hasábjain
2020. május 27.
A Stádium egy kifejezetten a fiatal korosztályok, elsősorban középiskolás diákok számára életrehívott társadalmi és kulturális online magazin az NPRSZ együttműködő partnere, a Gróf Széchényi Család Alapítvány gondozásában.
 
Az illem – etikett – protokoll témában a középiskolásoktól beérkezett kérdésekre Hossó Nikoletta válaszolt. 
 
“…
17 jún

INTERJÚ A HATVAN TELEVIZIÓBAN

Bemutatkozik a hazai protokollszakmai szervezet: az NPRSZ 

2020.június 16.

A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító elnöke, Hossó Nikoletta részletesen beszélt a szervezet megalakulásáról, az elmúlt két év szakmai sikereiről és az értékközösség tagjairól.

Fekete Gábor riporter, az NPRSZ alapító tagja kérdezett továbbá a protokoll egyre jelentősebb szerepéről, a szakma és hivatás általános hatásköréről, alkalmazott területeiről, valamint a hazai egyetemi oktatásban résztvevő, jövőbeni szakemberek lehetőségeiről….

17 jún

MEGJELENÉS A DEMOKRATA MAGAZINBAN

A 2020. márciusi számban jelent meg képes beszámoló  a protokoll kiállításról

Szerző: Barta Boglárka

A Magyar Demokrata hetilap március 4-i száma dupla oldalas cikkben írt hazánk első Protokoll és diplomácia kiállításáról a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.  

“Illik? Nem illik? Tesszük fel számtalanszor a kérdést. Ami a hétköznapokban azonban csupán egyszerű neveletlenség vagy figyelmetlenség, az politikai szinten már nemcsak, hogy kellemetlen, de könnyen országok közti bonyodalmakhoz is vezethet….

12 jún
Királyi tálalás

KIÁLLÍTÁS A PROTOKOLLRÓL

Média megjelenés a Jogászvilágban hazánk első protokoll kiállításáról (változtatás nélkül idézzük)
 
Szerző: Falus Tamás

Mit ajándékozott Gorbacsov Kádárnak, hogyan terítettek meg egy királynak?

Sakk-készlet, amit Mihail Gorbacsov szovjet pártfőtitkár adott ajándékba a 75. születésnapját ünneplő Kádár Jánosnak; Mont Blanc-toll, amit Antall József miniszterelnök kapott Helmuth Kohl kancellártól; fakulacs, amit Nagy Imre miniszterelnöknek ajándékozott a Bolgár Népköztársaság;…

12 jún

KÉZFOGÁS PANDÉMIA ESETÉN

Telefonos interjúban kérdeztek a kézfogás visszatérésének lehetőségéről (változtatás nélkül idézzük)
Megjelenés: 2020. június 9. kedd
Szerző: HuZo

VISSZATÉR A KÉZFOGÁS

A koronavírus miatt a legkülönfélébb üdvözlési módszereknek lehetünk tanúi. És nemcsak a hétköznapi életében, de a diplomácia körében is változtak a köszönési formák. A szakértő szerint azonban ez a koronavírusjárvány-veszély elmúltával visszatér a régi kerékvágásba….
04 jún

ADAPTIVITÁS A PROTOKOLLBAN

Májusi protokollszakmai cikkünk a Bespoke Magazinban
2020. május
Nincs megállás!
Brainel Mehandi főszerkesztő megtisztelő felkérésére idén minden hónapban újszerű, korábban nem olvasható perspektívából közelítő és üdítő stílusban és aktualitással feldolgozó, de klasszikus szakmai tartalmakat fogalmazunk meg, melyek az online Bespoke Magazin hasábjain jelennek meg.
Májusi cikkünk az adaptív protokoll témában született, melyhez Mehandi úr előszavát idézzük:
Nem a legerősebb marad életben,…