Letölthető protokoll anyagok

Az itt, illetve a Média / Megjelenések menüpontban fellelhető, a nemzetközi protokoll, a kommunikáció és a nemzetközi kapcsolatok témakörében született könyvek, tanulmányok és szakmai anyagok a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik, de a szerző jelen engedélyével azok felhasználhatók a pontos forrás megjelölésével a bibliográfiában.

Pl.: SZTANYEKNÉ HOSSÓ Nikoletta: „POLITIKA ÉS PROTOKOLL – Az első magyarországi pápalátogatás kulisszatitkai 25 év távlatából. CEPoliti Review Kiadó, Budapest, 2016. 56-58. oldal.

vagy

Nikoletta HOSSÓ: „Secrets of the first papal visit to Hungary. Politics and Protocol behind the (iron-) curtain”.  Lambert Academic Publishing, Germany, 2012.  124p

vagy

HOSSÓ Nikoletta: „First lady intézmény – politika, protokoll, divat”
teljes anyag: https://europrotokoll.hu/megjelenesek-media/ letöltés: 2017. március 3.

POLITIKA ÉS PROTOKOLL

POLITIKA ÉS PROTOKOLL

A könyv az első újkori  pápalátogatás huszonötödik évfordulója alkalmából jelent meg azzal a nem titkolt céllal, hogy lépésről lépésre bemutassa II. János Pál pápa  első apostoli látogatásának diplomáciai és politikai előzményeit, valamint elsőként engedjen bepillantást a nyilvánosság számára e nagyszabású, diplomáciai és vallásprotokoll szempontjából kiemelt esemény előkészítése, szervezése és lebonyolítási folyamataiba oly részletességgel és olyan hiteles források felhasználásával, amelyre ismereteink szerint korábban magyar nyelven még nem volt példa.

Kulcsszavak: Diplomáciatörténet, nemzetközi kapcsolatok, szentszéki diplomácia, pápai diplomácia, egyházprotokoll, állami protokoll, pápalátogatás.

Sport, Protokoll, Sportprotokoll

Sport, Protokoll, Sportprotokoll

A protokoll, azon belül a sportprotokoll és sportrendezvényszervezés oktatásához készített egyetemi könyv összeállítása jól felépített, egymásra logikusan alapuló részekből tevődik össze, kezdve az ókori  pánhellén játékok bemutatásával az újkori Olimpiák protokoll és rendezvényszervezési szempontú részletes ismertetésén keresztül a hazai rendezésű világversenyek megvalósításásáig vezeti az Olvasót az egyes folyamatok legelemibb lépéseibe és fázisaiba.

Kulcsszavak: Olympics and Olympism, Olympic History, Sport, 2012 London Olympics, Olympic Games, Olympic Studies, Olympic Education

Protokoll a diplomácia és a nemzetközi kapcsolatok hátterében - Állami, diplomáciai, katonai, sport és vallásprotokoll kézikönyv

Ez a könyv az állami, a diplomáciai, a katonai, a sport- és a vallási protokoll olyan mélységeibe vezet el bennünket, amelyek segítenek megérteni az általunk naponta tapasztalt eseményeket, azokat a kereteket és nélkülözhetetlen formaságokat, amelyek között e tevékenységek lebonyolódnak. A világot jobban megérteni akaró olvasóknak ajánlom lebilincselő olvasmányként és ismereteik élvezetes bővítéseként. Dr. Sille István

Kulcsszavak: International Relations, Diplomacia, Protocol and etiquette, Nemzetközi Kapcsolatok, Protokoll

Secrets of the first papal visit to Hungary. Politics and Protocol behind the (iron-) curtain.

Secrets of the first papal visit to Hungary. Politics and Protocol behind the (iron-) curtain.

Although several books on papal travels have been published we still know little about the real background of papal visits, the multi-year preparations behind the scenes and the actual organizational tasks of the event. The aim of my research is to present the series of relevant political and ecclesiastical policy events in Hungary and the historical path between the break-up and re-establishment of diplomatic relations with the Vatican. The domestic and foreign policy matters of an interesting period between 1945 and 1991, the overcoming of obstacles standing in the way of changes altogether led to John Paul II’s first visit to Hungary. In the second part I have explored the complex process involving national and international cooperation. The comprehensive analysis complemented with authentic photography sheds light on the intricacy of the organization of this visit therefore it should be especially useful for University students and professionals in Diplomacy/Protocol fields alike and those interested in Hungary’s former communist-socialist political system and the change of regime. To our knowledge no analysis on this particular event in such detail has been performed thus far.

Kulcsszavak: Vatican Diplomacy,Etiquette,History,Law,International Relations,International Studies,Religion and Politics,Political Science,Politics,Diplomatic Studies,Communism,Diplomatics,European Politics,International Politics,History of Hungary,History of Vatican Diplomacy,Ecclesiastical History,Hungary,Hungary Transformation, Catholic Church History,Church and politics,Post-Communist Studies,Diplomatic Relations Between Vatican and Hungary,Diplomacy protocol,Public Administration and Policy,Political Economy and History,Political Science, International Relations,Etiquette and Protocol,Change of regime in Hungary,Hungary 1945-1991,Church policy,Catholic Social Science,Catholic Church in Hungary

Közéleti protokoll avagy a politikus is ember

A politikus az általa kitűzött céljainak megvalósításához mindig hitelesen, kredibilis módon kell közvetítenie üzeneteit – különösen lényeges szempont ez a kampányidőszak alatt, amikor a média egyre modernebb technikai eszközök segítségével a legapróbb, sokszor kínos részleteket – akár a magánéletében bekövetkezett eseteket – tár fel és enged láttatni a nyilvánosság számára.

Egy közéleti személyiség, politikus számára elengedhetetlen eszköz a hitelesség, illetve annak folyamatos fenntartása; erre minden nyilvános megnyilvánulása, írott vagy szóbeli kommunikációja során törekednie kell. A hitelesség és a meggyőzés sikerének egyik kulcsa a viselkedéskultúra és a protokoll szabályainak helyes ismerete és alkalmazása.

Kulcsszavak: politika, közéleti protokoll, kommunikáció, apolitikus protokoll, nyilvános kommunikáció, viselkedéskultúra, politikai kommunikáció, glokális protokoll.

VISELKEDÉSKULTÚRA ÉS PROTOKOLL A SPORTBAN ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

Viselkedéskultúra és protokoll a sportban és az egészségügyben

Hosszú ideje hiányzik egy igazi, elsősorban a sportprotokollal foglalkozó könyv, vagy tankönyv a piacról. A sportban az üzlet megerősödésével, a média ugrásszerű fejlődésével, a világ egészének bevonásával, a színvonal folyamatos emelkedésével egyre komolyabb szabályok alakultak ki a játéktereken, pályákon és azokon kívül is. Eredetileg a szerzők kizárólag ezen a speciális területen kívántak szinte úttörő munkát végezni. A gondolat, mely szerint a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi kara lehet a szakmai partner, onnan ered, hogy ez a kar az egyik leginnovatívabb a felsőoktatásban a sport területén. Természetesen időközben változott, bővült a felölelt terület, hiszen a szerzők igazodtak a PTE ETK profiljához, így lett a könyv címe VISELKEDÉSKULTÚRA ÉS PROTOKOLL A SPORTBAN ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN, hiszen ki kellett egészüljön az írás az egészségügy speciális elvárásaival is. Bízunk benne, hogy e könyv minden olvasó örömére szolgál majd, segít az eligazodásban a sport és az egészségügy területén egyaránt és jól szolgálja a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi karának céljait, valamint hallgatói fejlődést is!

Kulcsszavak: Sportprotokoll, Sportdiplomácia

Book Review: NANO: A multilingual diplomat’s adventures on five continents

Book Review: NANO: A multilingual diplomat’s adventures on five continents

György NANOVSZKY Budapest: Alternatív Kiadó 2013, 272 pages ISBN 978-963-918927-0 NANO: Egy soknyelvű diplomata kalandjai öt kontinensen. István Nemere (ed.) (NANO: A multilingual diplomat’s adventures on five continents)

Kulcsszavak: International Relations, Political Science, Diplomacy, Diplomacy and international relations

Book review on "Nikoletta Hossó: Secrets of the first papal visit"

Book review on "Nikoletta Hossó: Secrets of the first papal visit"

Book review on "An Impression of a Bygone Era”. Subtitle: „ The history of the iron curtain” written by Janos SALLAI.

Book review on "An Impression of a Bygone Era”. Subtitle: „ The history of the iron curtain” written by Janos SALLAI.