<h1 class="entry-title">Category: Hírek</h1>
17 márc

RÁDIÓBESZÉLGETÉS A VEZETŐI KOMPETENCIÁKRÓL

Ismét a Manna Fm Véleményvezérek műsorában

2021. március 11.

Vezetői képességekről, férfi és női szerepekről, ideális kompetenciákról, vezetői attitűdökről beszélgettünk most a Manna FM Véleményvezérek c. műsorában márciusban Kembe Sorel-Arthur meghívására.
Meghívott beszélgetőpartnerem Bedő Imre közgazdász, a Férfiak Klubjanak alapítója volt.
Köszönöm a meghívást és a kellemes beszélgetést!
Teljes adás videofelvétele itt nézhető vissza: 
12 márc

PROTOKOLL VILÁGKONFERENCIA: ÚJABB ELŐADÁS

A Protokoll Világszervezet második konferenciája májusban lesz

2021. március 9.

World Protocol Organisation ( Organisatión Mundial de Protocolo) már 70 ország szakmai képviselőit fogja össze; hazánk a tavalyi alapításkor az elsők között volt jelen Hossó Nikoletta tagságának köszönhetően.

Az idei háromnapos konferencia is online valósul meg május végén, melyen Nikoletta a hazai szakmai szervezet (NPRSZ) alapító elnökeként képviseli hazánkat….

06 márc

MEGJELENÉS A STÁDIUM MAGAZINBAN

Szakkönyvekről szóló cikk a megújult magazinban
2021. március 5.

Az elsősorban a fiataloknak szóló ismeretterjesztő magazin a Gróf Széchenyi Család Alapítvány gondozásában jelenik meg és publikál rendszeresen.

Hossó Nikoletta protokoll és nemzetközi kapcsolatok elemzőjének könyvei kötelező szakirodalom számos felsőoktatási intézményben.

A cikk valamennyi könyvet bemutatja; ezek állami, diplomáciai, katonai, sport és vallásprotokoll, illetve tolmácsprotokoll témában angol és magyar nyelven jelentek meg.

Köszönjük!

A cikk az alábbi linken olvasható:
https://stadiummagazin.hu/hosso-nikoletta-protokoll-szakkonyvei/

22 febr

ÚJABB BESZÉLGETÉS A VÉLEMÉNYVEZÉREK MŰSORÁBAN

A  második videós rádióbeszélgetés a Manna FM-en
2021. február 16.

A monarchiák protokollja után februárban Hossó Nikoletta ezúton az öltözködésről és a protokollról beszélt a Véleményvezérek c. műsorban Kembe Sorel meghívására.

A beszélgetőpartnerek: Hornyák István, a Kaynroh Fashion tulajdonosa és Makány Márta divattervező voltak.

A kötetlen hangvételű beszélgetés visszanézhető és hallgatható az alábbi linken:

http://bit.ly/öltözködés_véleményvezérek

16 febr

OKLEVÉL ÉS MEGJELENÉS A BAKUI ABSZTRAKT-KÖTETBEN

A kétnapos rendezvényt a Baku Girls University rendezte
2021. február 15.

Hossó Nikoletta c. egyetemi docens absztrakja is olvasható a konferencia után megjelent közel 500 oldalas absztraktkötetben.

A tudományos bizottság 214 absztraktot fogadott el, és összesen 205 előadó vett részt a konferencián 24 országból. Nikoletta február 12-én reggel tartott előadást női diplomácia témában.

Részvételét oklevél igazolja.

Participating countries:

Turkey-91,…

03 febr

ELŐADÁS: WORLD WOMEN CONFERENCE, BAKU

A konferenciát a Baku Girls University rendezi
2020. január 31.

Hossó Nikoletta c. egyetemi docens absztraktját a konferencia tudományos bizottság elfogadta és felkérte előadás megtartására a kétnapos, február 11-12. közötti nemzetközi konferencián, melyet idén online rendeznek.

Előadásának címe:

WOMEN IN POWER – POWER IN WOMEN

in the world of diplomacy and protocol

A konferencia programjáról és az előadások tanulmányait tartalmazó ISBN számmal ellátott kötetről  (World Women Journal) bővebben:

https://www….

ONLINE PROTOKOLL ÁLLAMVIZSGA

A KJE protokollszakos hallgatói kiválóan vizsgáztak
2020. január 22.

A Magyar Kultúra Napján sikerrel tettek államvizsgát és védték meg diplomamunkáikat a Kodolányi János Egyetem protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakembere szakirányú továbbképzési szak keresztféléves, végzős hallgatói.

A pandémia okán online folytatta le a Bizottság a záróvizsgát Hossó Nikoletta elnöklésével, munkáját Horváth Attila bizottsági tag segítette.

Gratulálunk minden kedves, immáron kollégának, várjuk Önöket továbbra is nagy szeretettel az NPRSZ szakmai programjain!…

04 jan

MONARCHIÁK PROTOKOLLJA

Rádióbeszélgetés a Manna FM Rádióban
2020. december 18.

Véleményvezérek c. műsor 2020-as esztendőjének utolsó studióbeszélgetése Kembe Sorel vezetésével a Netflix népszerű Korona c. sorozatának apropóján a monarchiák mai funkciójáról, a tátsadalomban betöltött szerepéről és természetesen azok protokolljáról szólt.

A rendkívül kötetlen, jó hangulatú beszélgetésben Hossó Nikoletta NPRSZ alapító elnök másik beszélgetőpartnere Szabó Csaba újságíró volt.

A közel egyórás műsor visszanézhető itt:

https://m.youtube.com/watch?v=zATezkfqcs8&feature=youtu.be

11 dec

KÖNYVAJÁNLÓ A DIPLOMATA MAGAZINBAN

Protokolltolmácsolás a diplomáciában

2020. december 8.

Diplomata Magazin aktuális, 2020. december-januári ünnepi duplaszámában jelent meg Popper Anna vezetőszerkesztő asszony könyvajánló cikke a “Protokolltolmácsolás a diplomácia és a nemzetközi kapcsolatok világában. Útmutató – nem csak tolmácsoknak” c. szakkönyvről.

A könyv ajánló fejezetét dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter úr írta.

Köszönjük dr. Fodros István igazgató-főszerkesztő úrnak a megjelenési lehetőséget!…

11 dec

DIPLOMATA HÁZASTÁRSAK LÁTOGATÁSA A PROTOKOLL- KIÁLLÍTÁSON

Újabb képes beszámoló a Diplomata Magazinban
2020. december 11.

A Diplomata Magazin idei utolsó ünnepi duplaszámában a 37.oldalon olvashatják Popper Anna vezetőszerkesztő asszony képes beszámolóját a Budapesti Diplomata Házastársak (Diplomatic Spouses of Budapest) részére tartott exkluzív tárlatvezetésről a Protokoll és diplomácia kiállításon, melyet október 29-én dr. Török Róbert múzeumigazgató és Hossó Nikoletta NPRSZ alapító elnök, a kiállítás ötletgazdája tartott angol nyelven.

A megjelent hölgydelegáció tagjai megtekintették a világszinten is egyedülálló tárlat dísz- és használati tárgyait nyolc szekcióba,…