<h1 class="entry-title">Category: Hírek</h1>
24 nov

KEYNOTE ELŐADÁS A MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPÉN

A Magyar Tudományos Akadémia és a Tomori Pál Főiskola közös szervezésű nemzetközi konferencián
2020. november 17.

A Tomori Pál Főiskola és a Magyar Tudományos Akadémia közös rendezésű online nemzetközi konferenciájának nyitó plenáris előadását Hossó Nikoletta c. egyetemi docens, az NPRSZ alapító elnöke tartotta angol nyelven.

A nemzetközi tudományos konferencia címe: Kultúrák találkozása a tudományban – Jövőformáló tudomány.” / Meeting of Cultures in the Science –  Science Forming the Future”…

24 nov

DIPLOMATA HÁZASTÁRSAK A PROTOKOLLKIÁLLÍTÁSON

A Budapesti Diplomata Házastársak delegációját október 29-én fogadtuk az MKVM-ben
2020. november 7.

A Budapesti Diplomata Házastársak (Diplomatic Spouses of Budapest) kulturális programszervező tagja szeptemberben kereste meg Hossó Nikolettát, az NPRSZ alapító elnökét, akivel az október végi időpontot a hölgyek véglegesítették.

Dr. Török Róbert, az MKVM igazgatója és Hossó Nikoletta angol nyelvű tárlatvezetést tartott a megjelent hölgyeknek, akik Facebook oldalukon is beszámoltak a tárlatvezetésről:

“Last week Diplomatic Spouses of Budapest have enjoyed the visit to the Hungarian Museum of Trade and Tourism ,…

11 nov

NKE KÖZSZOLGÁLATI PROTOKOLL HALLGATÓK KÉPZÉSE

Kihelyezett, egész napos gyakorlati oktatás tárlatvezetéssel és előadásokkal

2020. november 4.

Horváth Attila alezredes, NPRSZ elnökségi tag szervezésében gyakorlati szakmai napot tartottunk az MKV Múzeumban  dr. Török Róbert múzeumigazgató közreműködéssel.

Az NKE közszolgálati protokollszakos hallgatók oktatását közel kétórás tárlatvezetéssel kezdtük a Protokoll és diplomácia kiállításon, majd szakmai előadások következtek.

Köszönjük a felkérést!

04 nov

A MAGYAR TENISZ SZÖVETSÉG NŐI BIZOTTSÁGÁBAN

A múlt héten megalakult bizottság a női sportdiplomácia sikerének eredménye
2020. november 3.

A Női Bizottság Sebestyén-Orbán Katalin, a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi tagja, az Európai és Magyar Speciális Olimpia Szövetség tenisz szakágának vezetője ötlete és javaslata alapján alakult meg.

“Öröm látni, hogy nő azon sportszervezetek száma, amelyek célul tűzték ki a nők sportszakmában betöltött szerepvállalásának támogatását és segítését, amelyet sportvezetőként és nőként is maximálisan támogatok.

Szívből gratulálok a Magyar Tenisz Szövetség új elnöksége által létrehozott Női Bizottságnak,…

04 nov

KOSSUTH RÁDIÓBAN A PROTOKOLLRÓL ÉS A TOLMÁCSOLÁSRÓL

A Napközben c.műsorban beszélgettünk a két hivatásról és a jelenkor kihívásairól
2020. november 3.

November 3-án  reggel beszélgettünk telefonon a múlt hónapban megjelent Protokolltolmácsolás c. könyv apropóján a két hivatással szembeni megváltozott elvárásokról, a COVID következtében tapasztalható változásokról, az online kommunikációról, viselkedéskultúrabeli adaptivitásról a mindennapokban.

A beszélgetés Lesko-Nagy Nóra szerkesztő asszonnyal az alábbi linken 10:45:52-től hallgatható:

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2020-11-03_09-05-00&enddate=2020-11-03_11-10-00&ch=mr1

04 nov

SIKERESEK A KJE PROTOKOLLSZAKOK

Szeptemberben rekordszámú hallgatóval indultak a diplomás protokollszakok
2020. október 30.

Szeptember 19-én 40 hallgatóval indultak immáron a 6. évfolyammal a “Protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakember” és a “Sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvények szakembere” egy éves szakirányú továbbképzési szakok.

A hagyományos tantermi képzést online, real-time is lehet követni. Az illem-etikett alapismeretek után diplomáciaelmélettel folytatódott a szemeszter, minekután közszereplési, retorikai és szituációs kommunikációgyakorlatokat is beiktattunk a tanrendbe.

Szintén hagyomány nálunk a tantermen kívüli oktatás,…

30 okt

ISMÉT A SIKERES NŐK MAGAZINBAN

Az egyedülálló Protokollkiállításról 4 oldalon számol be a magazin októberi száma 
2020. október 26.

Október 21-én, szerdán jelent meg az újságárusoknál a Sikeres Nők Magazin október száma, melyben két duplaoldalon olvasható  Aigner Iván képes beszámolója a protokoll hivatásról, a kiállítás hátteréről, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetének megalakulásáról és tevékenységeiről, diplomás protokollképzések megalapításáról a Kodolányi János Egyetemen – és Hossó Nikolettáról, aki a fenti projektek ötlegazdájaként valósította meg hazánkban a protokoll legmagasabb szintű oktatását,…

30 okt

TOLMÁCSHALLGATÓI BESZÁMOLÓK A KÖNYVBEMUTATÓRÓL

A szeptember 30-i rendezvényről két hallgató írt hivatalos beszámolót 
2020. október 25.

Az alábbiakban változatlan formában idézzük Kótai Lilla és Sáfár Maja tolmácshallgatók beszámolóit a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban rendezett kerekasztal-beszélgetésről, melyet ezúton is köszönünk.

‘Hossó Nikoletta: „Protokolltolmácsolás a diplomácia és a nemzetközi kapcsolatok világában. Útmutató – nem csak tolmácsoknak” című könyv bemutatója a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó Múzeumban 2020….

26 okt

OLVASÓINK ÍRTÁK:
PROTOKOLLTOLMÁCSOLÁS

Az offline és online könyvbemutatók után megérkeztek az első visszajelzések

2020. október 19-én 19.00 órakor a Szabadúszó Fordítók, Tolmácsok Egyesülete (SZOFT) társzervezésében online könyvbemutatót tartottunk,  melyre közel félszáz regisztráció érkezett. A tervezettnél hosszabban, két órán keresztül beszélgettünk a protokolltolmácsolás, mint műfaj sajátosságairól, a hivatások közötti együttműködésről és persze a könyvről a lektorokkal.

Köszönet dr. Beták Patrícia, Vadász Linda és Lawani Alex közreműködésének és az értékes beszélgetésnek, valamint valamennyi résztvevőnek,…

25 okt

SZEMÉLYVÉDELMI PROTOKOLL ELŐADÁS

2020. október 10-én tárlatvezetéssel egybekötött előadást tartottunk
2020. október 10.

Kifejezetten személyvédelmi képzésben résztvevő hallgatók számára tartottunk általános viselkedéskultúra és személyvédelmi protokoll témában előadást a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeuban.

A délelőtt folyamán közel három órás tárlatvezetés során mutattuk ve dr. Török Róbert, a múzeum igazgatóhelyettesével a protokoll szakterületeit és kapcsolódó használati- és dísztárgyait a Protokoll és diplomácia c. kiállításon.

Az ebédszünet után a politika –…