<h1 class="entry-title">Category: Hírek</h1>
02 szept

PROTOKOLLRÓL AKADÉMIAI MEGKÖZELÍTÉSBEN

A Protokoll Világszervezet nemzetközi konferenciáján tartunk előadást szeptemberben

2021. szeptember 1.
Nincs megállás nemzetközi szinten sem!

World Protocol Organisation (WPO) szeptember 17-18. között tartja következő, kétnapos online nemzetközi konferenciáját „1st International Congress of Events, Protocol and Cultures of the World” címmel, melyen Hossó Nikoletta WPO alapító tag, az NPRSZ alapító elnöke hazánkat képviselve „Protocol Connects. Protocol in Academic Perspective as Multidisciplinary Field of Science” tart előadást….

13 aug

BÚCSÚ NANOVFSZKY GYÖRGY NAGYKÖVETTŐL

Gyászjelentés

  1. augusztus 11.

“Aki szerettei szívében él nem hal meg, csak távol van…”

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2021. augusztus 10-én elhunyt prof. dr. Nanovfszky György (1942 – 2021) közgazdász, diplomata, politológus, tanár, nyelvész és író, a Finnugor Tudományos Akadémia és a San Marinó-i Nemzetközi Tudományos Akadémia rendes tagja és professzora, a Magyarországi Eszperantó Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Finnugor Világkongresszus alapítója, az Orosz Tudományos Akadémia politikatudományi doktora,…

13 aug

DIPLOMÁS PROTOKOLLSZAKOK INDULNAK SZEPTEMBERBEN

Immáron a 8. évfolyam kezdi meg tanulmányait a KJE-n 

  1. augusztus 11.

Még lehet jelentkezni!

  1. szeptember 1-ig még lehet online regisztrálni az egyetemi diplomás Protokoll és nemzetközi kapcsolatok, illetve a Sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvények szakembere képzésekre a Kodolányi János Egyetemen.

Már a nyolcadik évfolyamot indítjuk ősszel a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ – www.nprsz.hu) tagjainak oktatásával: eddig több mint száz protokollszakember vett át egyetemi diplomát 2017 óta….

06 aug

PROTOKOLLKIÁLLÍTÁS A MÉDIÁBAN

Intenzív érdeklődés övezte a kiállítás első vidéki helyszínének megnyitását

  1. július 25.
  1. július 19-én a Hatvany Lajos Múzeumban nyitotta meg a Protokoll és diplomácia kiállítás első vidéki helyszínét Hatvan város polgármestere, Horváth Richárd; a világon is egyedülálló tárlat Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító elnökének ötlete alapján valósult meg.

Budapesten 2020-ban volt látható a különleges és rendkívül értékes kiállítás, mely idén Hatvan,…

06 aug

MEGNYÍLT A PROTOKOLL ÉS DIPLOMÁCIA KIÁLLÍTÁS HATVANBAN

BUDAPEST UTÁN HATVANBAN NYÍLT MEG A TEMATIKUS SZAKMAI KIÁLLÍTÁS

  1. július 19.

A világ egyetlen tematikus protokollkiállítása nyílt meg július 19-én, hétfőn Hatvanban, a Hatvany Lajos Múzeumban. A vándorkiállítást először Budapesten láthatta a közönség tavaly, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum­ban (MKVM), a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezetével (NPRSZ) közös szervezésben.

A kiállítás köszöntőjét Kökény Ferenc múzeumigazgató tartotta, majd Horváth Richárd polgármester hivatalosan is megnyitotta a kiállítást….

06 aug

SZAKMAI ELŐADÁS A BORRENDEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE RÉSZÉRE

Felkérést kaptunk a MBOSZ elnökétől protokollelőadás megtartására

  1. július 7.

Hossó Nikoletta “BORRENDEK PROTOKOLLJA – szabályok, gyakorlatok, alapvetések országos standard kialakítására” címmel tartott előadást Balatonfüreden, melyen a Magyar Borrendek Országos Szövetségének tagjai, ceremóniamesterei vettek részt annak érdekében, hogy a rendek először alakítsanak ki országos szintű protokollkézikönyvet a ceremóniák összehangolt megvalósítása és megjelenítése céljából.

Köszönjük a felkérést és örömmel veszünk részt a standardok kialakításában!

21 jún

SIKERES ONLINE PROTOKOLLVIZSGÁK

2021. JÚNIUS 19-ÉN A NEMZETKÖZI ÉS  SPORTPROTOKOLL SZAKOS HALLGATÓK SIKERESEN ÁLLAMVIZSGÁZTAK 

A KODOLÁNYI JÁNOS EGYETEMEN

2021. június 21.

Ezúton is szívből gratulálunk mindazon nemzetközi és sportprotokollszakos hallgatónknak, akik védéseikkel és feleleteikkel a bizottságok tagjai előtt bizonyították felkészültségüket, rátermettségüket.

Az NPRSZ alapító elnöke, Hossó Nikoletta, örökös tiszteletbeli elnöke, Karger Kocsis László és alelnöke, Horváth Attila alezredes értékelte a valóban remekbeszabott feleleteket….

21 jún

ELŐADÓI ELISMERÉS: WORLD PROTOCOL FORUM

A 2021. MÁJUS 27-29. KÖZÖTTI KONFERENCIÁT A PROTOKOLL VILÁGSZERVEZETÉNEK MAGYAR ALAPÍTÓ TAGJA NYITOTTA MEG

2021. június 19.

Ezúton is szívből gratulálunk az NPRSZ alapító elnökének, aki a háromnapos konferencia Key Note előadását tartotta.

Hossó Nikoletta egyúttal javaslatot tett az öt kontinens 70 országából online követő közel 300 protokollszakembernek és diolomatának, hogy a World Protocol Organisation tegyen kollektív lépéseket a Protokoll Világnapjának ENSZ általi elismerése érdekében,…

03 jún

NEMZETKÖZI KONFERENCIA NYITÓELŐADÁS ÉS JAVASLAT A PROTOKOLL VILÁGNAPJÁRA

80 országból több százan követték a háromnapos online konferenciát 

  1. május 27.

World Protocol Organisation idén május 27-29. között rendezte meg második világkonferenciáját – a jelenlegi helyzetre tekintettel online.

50 előadó 70 ország képviseletében tartott prezentációkat párhuzamosan két virtuális teremben.

Az ünnepélyes megnyitó május 27-én, argentin idő szerint reggel 9 órakor kezdődött (magyar idő szerint 14.00 órakor) és a rendezvény első előadója (Keynote Speaker) Hossó Nikoletta,…

03 jún

TELEVÍZIÓS BESZÉLGETÉS A PROTOKOLL KIÁLLÍTÁSRÓL

Hamarosan újra megnyílik a világ egyetlen tematikus protokollkiállítása- Hatvanban

  1. május 25.

A tavaly Budapesten a Magyar Kereskedelmi  és Vendéglátóipari Múzeumban megnyílt nagysikerű Protokoll és diplomácia c. kiállítás exkluzív tárgyai hamarosan ismét megtekinthetők lesznek, ezúttal Hatvanban,az országos vándorkiállítás második helyszínén.

Viszont azoknak is érdemes lesz megtekinteni, akik már jártak a budapesti tárlaton, hiszen számos új tétellel kiegészülve lesz látható a protokoll valamennyi “birodalma”…