<h1 class="entry-title">Category: Hírek</h1>
09 nov

PROTOKOLL a TOLMÁCSOLÁSBAN

2021.október 30.

Ismét egy közös SZOFT- NPRSZ szakmai képzés!

Szabadúszó Fordítók, Tolmácsok Egyesületével (SZOFT)2018-ban aláírt együttműködési megállapodás eredményeképpen 2019-ben nagyszabású kerekasztalbeszélgetést tartottunk a szakmai kiemelt képviselőivel a Pénzügyminisztériumban. 

Ezt követően első alkalommal megrendeztük az ea Protokolltolmácsolás c. kétnapos intenzív workshopot, kizárólag tolmácsok részére.

Tavaly a pandémia miatt elmaradt, ám idén október 29-30-án ismét teltházzzal megrendeztük a rendkívül informatív képzést,…

21 okt

A KÜLÜGYBEN IS JÁRTUNK

A KJE nemzetközi és sportprotokoll szakos hallgatóival a gyakorlati képzés keretében

  1. október 16.

Nincs megállás az egyetemen sem!

Idén szeptemberben már a nyolcadik csoportot indítottuk a Kodolányi János Egyetemen a nemzetközi és sportprotokoll PG szakokon.

Az országos szinten is egyedülálló, két szemeszteres diplomás képzéseken kiemelt hangsúlyt fektetünk a szakemberek által tartott előadásokra és a protokoll szempontjából meghatározó helyszínek, intézmények látogatására.

Idén,…

21 okt

NEMZETKÖZI PROTOKOLL- RENDEZVÉNY

Felkérést kaptunk a szervezőktől a közreműködésre

  1. október 8.

Nincs megállás a rendezvényeken sem!

A pandémia közel két éves időszakát követően vettünk részt az első, személyes részvétellel megvalósított rendezvényén.

A 2021. október elején rendezett kétnapos kiemelt protokolleseményre felkérést kaptunk a konferencia hivatalos szervezőitől a 2017. és 2019.évi rendezvényekhez hasonlóan, hogy a mintegy 150 fős díszelőadáson és három díszétkezésen segítsük a névre szóló ültetésrend kialakítását és megvalósítását az egyes helyszíneken….

21 okt

NEMZETKÖZI HALLGATÓKNAK OKTATUNK PROTOKOLLT

A KJE-n két tantárgyat oktatunk angolul az őszi szemeszterben

  1. október 20.

Nincs megállás!

2021 szeptember – december között összesen 12 alkalom (2×45 perc/alkalom) / tantárgy keretében tartunk előadássorozatot a Kodolányi János Egyetemen tanuló, közel 50 fős csoportnak.

A nemzetközi hallgatók mellett vannak magyar egyetemisták is. A “nemzetközi kapcsolatok, üzlet és turizmus”, illetve az “etikett-protokoll” tárgyak során az oktatói előadások mellett a hallgatók is lehetőséget kapnak a prezentálásra….

13 okt

PROTOKOLL AZ MCC VEZETŐKÉPZŐ AKADÉMIÁN

10 órás szemináriumot  tartottunk a hallgatóknak 

  1. október 1.

Nincs megállás ősszel sem!

Az MCC – Mathias Corvinus Alapítvány vezetése különös figyelmet szentel arra, hogy diákjainak inspiráló, egyúttal tartalmas beszélgetéseket és előadásokat biztosítsanak, melyek segítik őket abban, hogy a mai felgyorsult és kiszámíthatatlan világban képesek legyenek újragondolni a vezetői feladatrendszereket és az elsajátítandó készségeket.

Ennek szellemében tartottunk október 1-én pénteken egy 10-órás gyakorlati szemináriumot a Főőrség épületében,…

27 szept

NEMZETKÖZI KONFERENCIA ELŐADÁS: PROTOKOLL MINT ALKALMAZOTT INTERDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNYTERÜLET

Akadémiai megközelítésben a protokoll komplex területe 

  1. szeptember 17-18.

Nincs megállás!

2021.szeptember 17-18. között tartotta aProtokoll Világszervezete(Organización Munidial de Protocolo) és az ACREP (Asociación Cordobesa de Relacionistas Publicos Profesionales) közös szervezésű, nemzetköz hibrid konferenciáját a San Pablo Tucumán Egyetemen Argentinában.

A közel 600 online résztvevő mellett az egyetem vezetése és hallgatói voltak jelen az egyetem dísztermében,…

02 szept

PROTOKOLLRÓL AKADÉMIAI MEGKÖZELÍTÉSBEN

A Protokoll Világszervezet nemzetközi konferenciáján tartunk előadást szeptemberben

2021. szeptember 1.
Nincs megállás nemzetközi szinten sem!

World Protocol Organisation (WPO) szeptember 17-18. között tartja következő, kétnapos online nemzetközi konferenciáját „1st International Congress of Events, Protocol and Cultures of the World” címmel, melyen Hossó Nikoletta WPO alapító tag, az NPRSZ alapító elnöke hazánkat képviselve „Protocol Connects. Protocol in Academic Perspective as Multidisciplinary Field of Science” tart előadást….

13 aug

BÚCSÚ NANOVFSZKY GYÖRGY NAGYKÖVETTŐL

Gyászjelentés

  1. augusztus 11.

“Aki szerettei szívében él nem hal meg, csak távol van…”

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2021. augusztus 10-én elhunyt prof. dr. Nanovfszky György (1942 – 2021) közgazdász, diplomata, politológus, tanár, nyelvész és író, a Finnugor Tudományos Akadémia és a San Marinó-i Nemzetközi Tudományos Akadémia rendes tagja és professzora, a Magyarországi Eszperantó Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Finnugor Világkongresszus alapítója, az Orosz Tudományos Akadémia politikatudományi doktora,…

13 aug

DIPLOMÁS PROTOKOLLSZAKOK INDULNAK SZEPTEMBERBEN

Immáron a 8. évfolyam kezdi meg tanulmányait a KJE-n 

  1. augusztus 11.

Még lehet jelentkezni!

  1. szeptember 1-ig még lehet online regisztrálni az egyetemi diplomás Protokoll és nemzetközi kapcsolatok, illetve a Sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvények szakembere képzésekre a Kodolányi János Egyetemen.

Már a nyolcadik évfolyamot indítjuk ősszel a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ – www.nprsz.hu) tagjainak oktatásával: eddig több mint száz protokollszakember vett át egyetemi diplomát 2017 óta….

06 aug

PROTOKOLLKIÁLLÍTÁS A MÉDIÁBAN

Intenzív érdeklődés övezte a kiállítás első vidéki helyszínének megnyitását

  1. július 25.
  1. július 19-én a Hatvany Lajos Múzeumban nyitotta meg a Protokoll és diplomácia kiállítás első vidéki helyszínét Hatvan város polgármestere, Horváth Richárd; a világon is egyedülálló tárlat Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító elnökének ötlete alapján valósult meg.

Budapesten 2020-ban volt látható a különleges és rendkívül értékes kiállítás, mely idén Hatvan,…