KETTŐS KÖNYVBEMUTATÓ: A nemzetközi kapcsolatok kézikönyve – angol / magyar glosszárium és Protokoll a diplomácia és nemzetközi kapcsolatok hátterében

11 jún
KETTŐS KÖNYVBEMUTATÓ: A nemzetközi kapcsolatok kézikönyve - angol / magyar glosszárium és Protokoll a diplomácia és nemzetközi kapcsolatok hátterében

KETTŐS KÖNYVBEMUTATÓ: A nemzetközi kapcsolatok kézikönyve – angol / magyar glosszárium és Protokoll a diplomácia és nemzetközi kapcsolatok hátterében

Rendhagyó könyvbemutatót szervezett a L’Harmattan kiadó 2017. június 7-én a Kossuth Klubban.

Hossó Nikoletta, a 88. Ünnepi Könyvhétre megjelenő, tartalmát tekintve hazánkban az első, így valóban hiánypótló kézikönyvét a kiadó főszerkesztője, Váradi Péter (http://www.litera.hu/hirek/bibliografia) mutatta be a megjelent grémiumnak.

A meghívott vendégek számos kiemelt állami és oktatási intézmény jeles képviselői, köztük a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Honvédelmi Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Miniszterelnökség volt és jelenlegi munkatársai, továbbá volt nagykövetek, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Szegedi Egyetem és Kodolányi János Egyetem hallgató / oktatói tiszteltek meg jelenlétükkel.

Váradi Péter a L’Harmattan kiadó rövid bemutatását követően először „A nemzetközi kapcsolatok kézikönyve – angol / magyar glosszárium”, majd e frissen megjelent könyvhöz témájában szorosan kapcsolódó és szintén a L’Harmattan kiadó gondozásában 2015-ben megjelent „Protokoll a diplomácia és a nemzetközi kapcsolatok hátterében – állami, diplomáciai-, katonai-, sport és vallásprotokoll kézikönyv” című kötetet mutatta be.

A mintegy egy órás, kötetlen és jó hangulatú beszélgetésen szó esett a könyvek hiánypótló jellegéből fakadó gyakorlati alkalmazásról, a könyvek alapjául szolgáló írott és online források hitelességéről, valamint a sokak számára ismeretlen diplomácia világáról, illetve az ideális közeget biztosító protokoll szakterületéről és a protokoll hivatás szápségeiről, a protokoll szakemberekkel szemben támasztott magas szintű szakmai és emberi elvárásokról.

A rendkívül őszinte beszélgetés keretében szintén  szó esett a kiemelt diplomáciai események szervezési hátteréről, így a 2017 januárjában megjelent ” Politika és Protokoll – az első magyarországi pápalátogatás kulisszatitkai 25 év távlatából’ című könyvéről.

A szerző beavatta a jelenlevőket a több mint egy évtizedes gyakorlati szakmai tapasztalatainak részleteibe, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank és a Külgazdasági és Külügyminisztérium kötelékében szerzett, szervesen kiegészítve a 2007 óta folyamatosan megvalósuló kiemelt nemzetközi sportesemények és konferencia szervezések során tapasztalt jó gyakorlatokkal, amelyek együttesen alkotják a négy diploma elméleti szakismeretei mellett a szerző könyveinek hátterét, referenciáit.

A szerző a 88. Ünnepi Könyvhéten  2017.június 8-án 18.00-19.00 óra között dedikálja könyveit a L’Harmattan kiadó 89-es pavilonjánál.

A megjelentek véleményeit, értékeléseit név nélkül idézzük:

„Gratulálok! Soha ilyen jó könyvbemutatón nem voltam még”

„A szerző rendkívül összeszedett, őszinte és lenyűgöző stílusban beszélt, a főszerkesztő kérdései zseniálisak voltak!”

„Gratulálni szeretnék! A könyvbemutató nagyon jól sikerült, rengeteg munka volt vele és biztosan hasznos lesz! A kék protokoll könyvet is szeretném megrendelni, amelyet az egyetem diplomáciai protokoll kurzusának tematikájába is betettem!”

„Egyszerűen lehengerlő és magával ragadó volt, a főszerkesztő remek kérdéseket tett fel!”

„Gratulálok e szép munkához és további eredményes munkát és sok erőt, egészséget kívánok!”

„Szuper volt, megyek máskor is!”

„Szívből gratulálok ehhez a remekműhöz! Példakép, egy fantasztikus barát és kollegina vagy, büszke vagyok, hogy ismerhetlek!”

Mindenkinek köszönjük ezúton is, hogy megtiszteltek és eljöttek a könyvbemutatóra.

A könyv a LÍRA könyvesboltjaiban is kapható: https://www.lira.hu/hu/konyv/gazdasag/menedzserkonyvek/a-nemzetkozi-kapcsolatok-kezikonyve-angol-magyar-glosszarium

Képek a könyvbemutatóról: