AZ NPRSZ ELNÖKE SZERVEZTE A MONACÓI HERCEG PROGRAMJÁT

04 szept

AZ NPRSZ ELNÖKE SZERVEZTE A MONACÓI HERCEG PROGRAMJÁT

Augusztus 19-20. között járt Budapesten II Albert herceg
2023.augusztus 31.

Az augusztus 19-27. között megrendezett atlétikai világbajnokság hazánk valaha rendezett legnagyobb nemzetközi sporteseménye volt.

Az esemény a résztvevők számában is rekordot döntött a szabadtéri vb-k 40 éves történetében. A világ 3. legnagyobb sporteseményén 202 ország 2187 atlétája versengett 49 különböző versenyszámban az aranyéremért. Számos kiemelt nemzetközi és hazai közjogi méltóság látogatott el az eseményre.

Albert monacói herceg és delegációja programját a legutóbbi, 2019.évi látogatásához hasonlóan (amikor az öttusa világbajnokságra érkezett) Hossó Nikoletta szervezte a Palota kérésére.

Elnök asszony az atlétikai világbajnokságon két hónapon keresztül dolgozott mint „International Relations & VVIP Guest Services Manager„. Feladata volt az érkező hazai és közjogi méltóságok érkezésének koordinációja az érintett intézményekkel, a vendégek fogadása, kísérése nem csak a Nemzeti Atlétikai Központban, de a további kísérő protokollrendezvényeken, így az augusztus 15-i World Athletics Congress Dinner (Millenáris) és az LOC Dinner (Szépművészeti Múzeum) eseményein is.

Emellett segítette protokoll szempontból a nyitóünnepség forgatókönyvének és szövegének, valamint a kongesszusi vacsora moderátori szövegének finomhangolását.

Fogadta az IOC Weekend – NOB Hétvége programra hajóval érkező NOB-tagokat és magyar kísérőket, valamint augusztus 20-án a miniszterelnök meghívására a TEK szervezésében, a Külgazdasági és Külügyminisztérium liaison officereinek kíséretében érkező közel 20 védett állami delegációt fogadta kiszálláskor a VVIP kapuban.

Mindezek mellett a Monacói Palotával közvetlen kapcsolatban szervezte meg Albert herceg és delegációjának két napos programját. Megszervezte a Készenléti Rendőrséggel a delegáció reptéri fogadását, időbeni eljutását a nyitóünnepségre, a herceg bilaterális találkozóját Novák Katali elnök asszonnyal.

Felelt a delegáció biztonságos és zökkenőmentes két napos utazásáért, továbbá a szállás / étkezés megfelelő szintű biztosításáért az Intercontinental Hotelben.

Előkészítette az Etele Plazaban tett látogatást a MOWA-n (Museum of World Athletics) a World Athletics munkatársaival, a második napon a versenyhelyszín megtekintését, ahol a herceg találkozott sportolókkal a melegítőpályán és golfkocsival megtekintette a Stadionparkot.

Az Etele Plazaban tett látogatásról beszámolt a FORBES, az Origo és a Daily News Hungary is:

https://forbes.hu/uzlet/monacoi-herceg-etele-plaza-ii-albert/

https://www.origo.hu/sport/atletika/20230822-budapesti-atletikai-vb-2023-ii-albert-monacoi-herceg-is-ellatogatott-atetikai-kiallitas-etele-plaza.html

https://dailynewshungary.com/prince-of-monaco-spotted-in-hungarian-mall-what-is-he-doing-here/

Albert herceg elutazása előtt ismét ajándékkal köszönte meg Elnök asszonynak a körültekintő, pontos szervezést, a fesztelen hangulatban megvalósult magánlátogatás során tapasztalt folyamatos odafigyelést, az utolsó pillanatban artikulált kérések maximális teljesítését, valamint a sportprotokoll / sportdiplomácia szabályainak megfelelő, államfői szintű szervezést és megvalósítást.

Szívből gratulálunk!

Fotók: Hossó Nikoletta; ETELA PLAZA, Sándor-palota

Write a Reply or Comment