FÓKUSZBAN A MINISZTÉRIUMI PROTOKOLL

24 máj

FÓKUSZBAN A MINISZTÉRIUMI PROTOKOLL

Májusi, utolsó szakmai napunk kiemelt protokollvezetőkkel

  1. május 22.

Szervezetünk májusi, egyben a tavaszi félév utolsó szakmai napját a jól megszokott székhelyén, a Pénzügyminisztérium Pénztártermében rendezte. 

Hossó Nikoletta elnök egy precedensértékű kerekasztalt szervezett a meghívott tagoknak és egyetemi hallgatóknak, amely keretében a jelenlegi minisztériumi protokollszakmai gyakorlatokat vetették össze a panelisták.

A beszélgetés előtt az elnöki tájékoztatóban fontos információk hangzottak el azelőző havi szakmai nap óta elért hazai és nemzetközi eredményekről, pro bono oktatásokról, valamint a jövőbeni tervekről és programokról.

Ezt követően Hossó Nikoletta beszámolt a szakmai nap keretében aláírt mentori megállapodásról, melyet az NPRSZ a Budapesti Corvinus Egyetemen működő Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiumával írt alá.

A két szervezet elnöke hasonló megállapodást írt alá, mint tavaly a BGE-n működő MKT-PSZK-val.

Ezen együttműködés tartalmát és céljait Prohászka Bence, a fiatalokkal való kapcsolattartásért felelős elnökségi kapcsolattartója ismeretette a megjelenteekkel, melyet követően Boros Erik Szilárd elnök röviden bemutatta a GYDSZ szervezetét és munkáját.

A tájékoztató után megkezdődött a jó hangulatú beszélgetés szakmai és informális kérdésekkel, melyet Hossó Nikoletta moderált a Chattam House Rule szabályai szerint.

A tervezett a kerekasztal résztvevői mind magas beosztásban dolgoznak, egyben rendes tagként az NPRSZ szervezetét is erősítik:

Kovács Nikoletta, a Pénzügyminisztérium protokollfőnöke;

Kecskés Fanni, a Külgazdasági és Külügyminisztérium protokollfőnök-helyettese, az Állami Protokoll Osztály vezetője;

Siklósi Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium protokollfőnöke.

Ahogy azonban a protokollban megszokott, váratlan helyzetek mindig adódhatnak – Siklósi Krisztián egy vidéki, miniszteri program miatt sajnos nem tudott időben érkezni és a beszélgetésen részt venni.

A két hölgy viszont a rendelkezésre álló másfél órában beszélt a jelenlegi minisztériumi protokollmunkáról, a hétköznapok dinamikájáról, a delegációs programokról, a szakmai kihívásokról és kedves pillanatokról, rendezvényekről egyaránt.

Természetesen röviden szóba került a közelmúltban megvalósult apostoli látogatás is, melynek apropóján Regőczi László tagunk, a Primus víz tulajdonosa is bekapcsolódott a beszélgetésbe és elmesélte, hogyan került Primus víz a Szentatyát szállító ALITALIA fedélzetére.

A jelenlevők kérdéseit követően az Elnökség megköszönte a hölgyeknek a beszélgetést, Elnök asszonynak pedig a szervezést.

Köszönet ezúton is minden tagnak, aki segítette a szakmai nap színvonalas megvalósítását!

Nincs megállás!

Hivatalos fotók: Róth Tamás

Write a Reply or Comment