FÓKUSZBAN A PROTOKOLL SZAKEMBER

FÓKUSZBAN A PROTOKOLL SZAKEMBER

Elvárások és kihívások a színfalak mögött c. előadás
2022. február 23.
A szolnoki Protokoll és diplomácia kiállitás szemléletesen mutatja be a protokoll valamennyi szakterületén megjelenő, a szakemberek által alkalmazott megannyi tárgyat.
Ennek apropóján most kivételesen nem a tárgyakról és általában hivatásról lesz szó (hiszen azokról a tárlatvezetéseken fognak bővebben hallani), hanem a tárgyak mögötti szakemberről.
Kik a protokollszakemberek?
Kiből és hogyan lehet valaki (jó) protokollszakember?
Milyen szakmai végzettséggel, ismeretekkel és képességekkel kell rendelkeznie? Melyek a protokollhivatás sikeres ellátásában elvárt személyes kompetenciák? Milyen területekre/szférákra / tevékenységekre szakosodhat?
Hol és kikkel dolgozik pontosan, kihez fordulhat szakmai segítségért és hogyan néz ki egy “átlagos” napja. Egyáltalán mit csinál egy protokollos?
Milyen kihívások érik, milyen elvárásoknak kell megfelelnie, és meddig tart a munkaidő?
Hogyan támogatják az állami-politikai vezetőket, diplomatákat, vállalatvezetőket és komplett nagyszabású rendezvényeket?
Miért ez az egyik legstresszesebb munka és miért érdemes mégis ezt a hivatást választani?
Milyen szerepet játszik egy tapasztalt protokollszakember a hivatalos belföldi és nemzetközi kapcsolatokban?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket teszünk fel 2022. február 25-én itt a DJM-ben és aki a kérdéseinkre válaszol: Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete elnöke.

Write a Reply or Comment