ILLEMTAN JOGÁSZ HALLGATÓKNAK

01 márc

ILLEMTAN JOGÁSZ HALLGATÓKNAK

A Három Szerb Kávéház előadássorozatot indít
2022. február 22.
„Az illemszabályok nagy része elavul – az illem soha.” Tar Károly
Protokoll szabályokkal minden nap találkozunk. Egy vizsgán, állásinterjún, karácsonyi vacsorán a kollégákkal, de az etikett határozza meg azt is, hogyan mutatkozzunk be az új szomszédoknak, vagy választottunk családjának. Az illem egy olyan szabálytérkép, amelyben, ha valaki határozottan eligazodik, könnyű jó első benyomást tenni, és könnyebb új ismeretségeket kötni akár a magánéletben, akár munkahelyi környezetben.
Az „Illemtanóra” első előadásának témája a kommunikációs alapszituációk. Az előadás hallgatói megtanulhatják a viselkedéskultúra alapjait, azaz a helyes köszönést, bemutatást, megszólítást. Hogyan illik borravalót és ajándékot adni, milyen verbális, és nonverbális jeleket használjunk formális helyzetekben. Hogyan érkezz meg egy eseményre, melyek a dress kódok a diplomáciai és üzleti életben.
Előadónk Hossó Nikoletta, aki 14 évnyi hazai kormányzati és a civil szektorban szerzett magas szintű állami- diplomáciai és sportprotokoll, valamint kiemelt nemzetközi konferenciaszervezési tapasztalata mellett számos hazai és angol nyelvű tanulmány, valamint 6 önálló szakkönyv szerzője is, melyek évek óta a felsőoktatásban alkalmazott és hivatkozott szakirodalmak. Doktorvárományos, c.egyetemi docens, protokoll és nemzetközi kapcsolatok elemző, Protokoll Világszervezet (OMP) alapító tagja, legutóbbi könyve 2020-ban Protokolltolmácsolás címmel jelent meg.

Write a Reply or Comment