NEMZETKÖZI PROTOKOLL ELŐADÁS AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉKNÉL

22 dec

NEMZETKÖZI PROTOKOLL ELŐADÁS AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉKNÉL

December elején „nemzetközi protokoll és országspecifikus sajátosságok” támakörben tartottunk előadást a KKM OR felkérésére az Állami Számvevőszék felsővezetői részére.
A három órás informatív előadás során ismertettük a politika – diplomácia – protokoll interdependenciáját, a nemzetközi jog és külpolitika között összefüggéseket, a nemzetközi protokoll kodifikált szabályzóit, majd az európai viselkedéskúltúra aktíváinak dinamikus áttekintése után következtek az arab-, az ázsiai és afrikai kultúrkörök országokra lebontott protokollspecifikus eljárásrendjei.

A 205 diás prezentációban bemutattuk emellett a delegációs programokon a vezetőkkel és a vezetők mellett dolgozó kabinetekkel / titkárságokkal szemben támasztott követelményeket és feladatokat; példákkal illusztrálva magyaráztuk el a különböző ültetési rendeket, rangsorolási szabályokat, vendégfogadási- és kísérési alapvetéseket , valamint a vallási restrikcióbeli különbségeket.
Szó esett még a hivatalos ajándékozás princípiumairól, a névjegykártya helyes alkalmazásáról, továbbá a színek és szimbólumok  eltérő interpretációjáról az egyes kultúrkörökben.
Köszönjük a megtisztelő felkérést és bizalmat!

Write a Reply or Comment