POLITIKA ÉS PROTOKOLL – VÁROSVEZETŐI SZEMMEL

29 máj

POLITIKA ÉS PROTOKOLL – VÁROSVEZETŐI SZEMMEL

A Pénzügyminisztériumban tartott előadást Horváth Richárd polgármester, aki Hatvan jelenét és jövőjét mutatta be az érdeklődőknek.

A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete rendszeresen hív meg különböző előadókat, hogy részletesen bemutassanak egy-egy témát. Ezúttal Horváth Richárd kapott felkérést, hogy városvezetői szemmel világítsa meg a politika és a protokoll kapcsolatát. A hatvani polgármester a Pénzügyminisztériumban arról beszélt, Hatvan, a megye harmadik legnagyobb városa, mégis olyan eredményeket produkált az elmúlt évek munkájának köszönhetően, hogy gazdaságilag az élen jár. Öt év alatt 2000 új munkahely jött létre, nagy hangsúlyt fektetnek a munkavállalók és a munkáltatók jó kapcsolatának elősegítésére. Emellett újra épülnek társasházak, lakóparkok a településen. Kitért arra: elengedhetetlen a magas színvonalú helyi oktatás, a bölcsődétől a felsőoktatásig.

Beszámolt róla, erősítik a helyi identitást, fontos, hogy a hatvaniak büszkék legyenek a városra. A városvezető azt mondta, Hatvannak külgazdasága is van, jó kapcsolatot ápol Kínával. Azon dolgoznak, hogy Hatvan legyen a belépési pont Európába, Kína számára. Kitért a városban zajló beruházásokra, mint például a sportcsarnok építésére, emellett beszélt arról is, hogy egyedülálló módon a városban növekszik a gyermekszám. Az új támogatási rendszerről elmondta: a nyugdíjasokat, a családosokat és az első lakásukat vásárlókat is segítik. Horváth Richárd személyes élményeiről is beszélt, így például, mikor Kínában, egy konferencián ő képviselte hazánkat, vagy arról, mikor Orbán Viktorral vett részt megbeszélésen.

Az előadás végén aláírták a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete és a város közötti megállapodást.

Fotó: Cseh Péter
Forrás: https://hatvanihirlap.hu/politika-es-protokoll-varosvezetoi-szemmel/

Write a Reply or Comment