PROTOKOLL DESSZERT PÁLYÁZAT ÉS VERSENY

20 ápr

PROTOKOLL DESSZERT PÁLYÁZAT ÉS VERSENY

Országos sajtótájékoztató a Magyar Nemzeti Múzeumban
2022. április 14.
 
Csütörtökön országos sajtótájékoztatót tartottunk a Protokolldesszert-pályázat és verseny részleteiről.
 
A Magyar Cukrász Ipartestület, az NPRSZ, a Magyar Nemzeti Értéktár és Hungarikumok Szövetsége, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy különleges gasztrodiplomáciai pályázatot hirdetett.
 
A pályázat fővédnöke: Dr. Nagy István agrárminiszter, támogatója a Magyar Nemzeti Múzeum.
 
„Több barátot szerez a terített asztal, mint a helyes gondolkodás.” – fogalmazott Publilius Syrus több mint kétezer évvel ezelőtt.
A díszétkezések menüsorának megkoronázása a desszert, ezért különösen fontos, hogy a világ bármely tájáról érkező vendégek jó szájízzel gondoljanak a magyarok asztalánál töltött órákra.
 
Célunk a vendéglátással egybekötött protokollalkalmak során kínálható egyedi desszertet, vagy akár egy desszert családot életre hívni, mely a nemzetközi vendégek számára ideális választás lehet hazánk tradicionális értékeinek és kreativitásának bemutatására.
 
Olyan cukrászati alkotásokat várunk, melyek alapvetően magyar alapanyagokból állnak, Magyarországhoz köthetők. A kiválasztásánál javasoljuk a nemzeti értékek, a megyei és települési értéktárban lévő, illetve a Hungarikumok felhasználását.
 
A rendezvényt moderálta: Lawani Alex NPRSZ elnökségi tag.
 
Pályázati kiírás, versenykategóriák és jelentkezés:
 
 
Pályázási határidő: május 15.
Versenyzsűrizés: június 16. és július 7.
 
Fotó: Cseh Péter

Write a Reply or Comment