Protokoll a tudomány jegyében

Protokoll a tudomány jegyében

A Magyar Felsőoktatás Napja Díszünnepség, a Pécsi Tudományegyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésének és Pécs MJV Ünnepi Közgyűlésének 2017. szeptember 1-i közös eseménye.
2017. szeptember elsején ünnepeltük a pécsi egyetemalapítás 650. jubileumi évfordulóját, a Nemzeti Agykutató Program zárókonferenciájának ünnepélyes megnyitását, a Magyar Felsőoktatás Napját.
A jeles alkalomból ezen a napon egyetemi díszdoktorok avatására, Pro Universitate Quinqueecclesiensi díjak és a Nagy Lajos Király díj, valamint Trefort Ágost-díjak átadására került sor a pécsi Kodály Központban.

A kiemelt egyetemi protokoll esemény megvalósítására kaptunk megtisztelő felkérést, így részt vettünk a meghívott vendégek rangsorolásában, 800 fő részére ültetésrend elkészítésében, a belépőkártyák összeállításában, valamint a helyszínen üdvözöltük és készítettük fel az érintett állami, kormányzati, politikai, tudományos, vallási, városi és üzleti vezetőket és képviselőket egyaránt, illetve koordináltuk az eseménysorozatot.

A díszünnepségre és az azt követő díszebédre a PTE rektora, Pécs város polgármestere és a pécsi megyéspüspök közös meghívására illusztris vendégek jelentek meg, így a protokollnak megfelelő módon fogadtuk és köszöntöttük Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, Őexcellenciája Monsignore Alberto Bottari de Castello érseket, Magyarország apostoli nunciusát,  Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrások miniszterét, Lovász Lászlót, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét, Udvardy György megyés püspököt,  Páva Zsolt polgármestert, valamint a megjelent államtitkárokat és országgyűlési képviselőket. Fogadtuk továbbá a Magyar Rektori Konferencia és a Magna Charta Observatory tagjait, a Nemzeti Agykutatási Program résztvevőit, a város, a megye és az egyház  megjelent prominens képviselőit, a Pécsi Tudományegyetem szenátusát, az ünnepi eseményen résztvevő művészeket és – természetesen – a kitüntetetteket.

A délután folyamán közreműködtünk a Magna Charta Observatory ülésén és az egyetemi tanárok ünnepélyes avatásán, valamint sor került a Nagy Lajos király és Vilmos püspök szobrának ünnepélyes avatására és áldására.

Ezúton is köszönjük a megtisztelő felkérést és bizalmat; örömmel tettünk eleget vállalásainknak maximális odafigyeléssel, legjobb tudásunk szerint.

Write a Reply or Comment