PUNCTUALITY IS THE SOUL OF BUSINESS

14 febr

PUNCTUALITY IS THE SOUL OF BUSINESS

A Bespoke Magazin protokoll  cikksorozatának állandó szerzője: Hossó Nikoletta

Brainel Mehandi, a Bespoke Magazin alapító-főszerkesztője ajánlása a cikkhez:

Gondolták volna, hogy a protokoll szerint egy olyan egyszerű fogalomnak, mint a pontosság, legalább három „legitim” típusa létezik. És vajon az üzleti életben melyikhez tartsuk magunkat? 

Hölgyeim és Uraim, Hossó Nikoletta, hazánk egyik legjelesebb protokoll szakértője cikksorozatának nyitóepizódjában rögtön átérezhetővé teszi milyen is az, amikor az üzleti protokoll témáját valaki „nem középiskolás fokon” interpretálja. És ez még csak a kezdet!”

Teljes cikk:

https://bespokemagazin.hu/illem-jellem/punctuality-soul-business

Punctuality is the soul of business.”

„Őszinte leszek.

Üzleti protokoll témában hiteles tartalmú, innovatív formátumú cikksorozatot írni nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondoltam. Amikor Brainel Mehandi, a Bespoke Magazin főszerkesztője ebben a tárgykörben kért fel állandó szerzőnek, úgy véltem, a lehetőségek tárháza szinte végtelen: megannyi váratlan szituáció adódhat a legkörültekintőbb szervezés ellenére; számtalan kiegészítő momentum (meghívás, levelezés, névjegy, ajándék, öltözet, ültetés,  de még sorolhatnánk hosszasan) jelenthet akaratlanul is hibaforrást, melyek könnyűszerrel és sok esetben irreverzibilis módon hiúsíthatják meg üzleti kapcsolataink sikerét.

Ma, a Big Data világában rendelkezésre álló digitális platformok segítségével elegendő csupán begépelni a hiátus tárgyát képező kifejezést, problematikát, s máris több száz találatot kínál a virtuális rendszer. Üzleti protokoll témában bizonyosan így van. Sajnos…

Diplomamunkáim írása közben mentoraimtól megtanultam azt, – és ennek megfelelően erre protokoll könyveim összeállítása során is körültekintően ügyeltem – hogy minden kapott választ, megoldási javaslatot kellő forráskritikával kell kezelni. Sajnos nap mint nap találkozni e témában nem csak idejétmúlt, de egyenesen helytelen tartalommal közzétett „szakértői” cikkekkel, melyek a témában még kevéssé járatos Olvasókat könnyen tévútra vezetheti. Az értő (sokat látott?) szemek viszont azonnal észreveszik ezeket a hibákat. Ám ahhoz, hogy mi magunk kialakítsuk saját forráskritikai érzékünket, képességünket, sok tanulásra, tapasztalásra és időre van szükség.

Ebben igyekszem Önöknek segíteni. (…)”

Hossó Nikoletta összes írása:

https://bespokemagazin.hu/szerzo/hosso-nikoletta

 

Write a Reply or Comment