SIKERESEK A KJE PROTOKOLLSZAKOK

04 nov

SIKERESEK A KJE PROTOKOLLSZAKOK

Szeptemberben rekordszámú hallgatóval indultak a diplomás protokollszakok
2020. október 30.

Szeptember 19-én 40 hallgatóval indultak immáron a 6. évfolyammal a „Protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakember” és a „Sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvények szakembere” egy éves szakirányú továbbképzési szakok.

A hagyományos tantermi képzést online, real-time is lehet követni. Az illem-etikett alapismeretek után diplomáciaelmélettel folytatódott a szemeszter, minekután közszereplési, retorikai és szituációs kommunikációgyakorlatokat is beiktattunk a tanrendbe.

Szintén hagyomány nálunk a tantermen kívüli oktatás, így október 17-én kihelyezett óra keretében 10-18 óra között a hallgatók a napot az MKVM-ben töltötték, ahol kétórás tárlatvezetést kaptak, majd vendégelőadókat hallgathattak meg a diplomáciai biztonság, személy- és objektumvédelem, végül pedig a protokolltolmácsolás témaköreiben.

A szakok alapítója Hossó Nikoletta kiemelten fontosnak tartja a protokoll legmagasabb szintű oktatását hazánkban.

A szakok 2017 óta rendkívül népszerűek a jelentkezők körében és a folyamatos pozitív hallgatói visszajelzések is azt mutatják: a képzés nem csak érdekes és hasznos, de színes, átfogó, gyakorlatorientált és egyúttal lehetőséget jelent a hallgatóknak bekapcsolódni az NPRSZ közösségébe, részt venni a szakmai napokon, kapcslatokat építeni, és ily módon ezirányú szakmai pályafutásukat az államvizsga után megkezdhetik.

Nincs megállás!

Write a Reply or Comment