Társadalmi szerepvállalás / “Pro Bono Protokoll”

PRO BONO PROTOKOLL

A tudás nemcsak hatalom, hanem felelősség is. A megszerzett tudásunk megosztásával segíteni szeretnénk mindazoknak, akiknek a hagyományos oktatási keretek között nem lenne lehetősége szakmai képzésekre jelentkezni.

PRO BONO PROTOKOLL előadás a Csik Ferenc Gimnáziumban

“Kedves Nikoletta!

Nagyon hálásak vagyunk a színvonalas és tartalmas előadásért, amelyet Nikoletta iskolánkban tartott!
A gyerekek leírták a véleményüket, amit szeretnénk eljuttatni hozzátok. Most egyet beszkennelve csatolok a fényképekkel együtt, de postáznám a többi véleményt is.

Üdvözlettel:
Polgár Anikó
igazgató-helyettes”
 
Középiskolai diákok értékelése:
 
“Úgy gondolom, hogy egy iszonyatosan hasznos előadáson vettünk részt. Sokunk, köztük én is, nem igazán tudott mit gondolni ezekről a témákról vagy esetleg nem ismerte ezeket az illemszabályokat. Nagyon jó volt látni ezt a nagy motivációt, nekem óriási löketet adott. Eddig nem igazán érdekeltek az irodai, túlzottan elméleti munkák, de ezek után úgy vélem, hogy jobban utánanézek a témának. 
Az előadás nyelvről szóló része is roppant nagy hatással volt rám. Nincs nyelvérzékem, ami olykor elkeserít, de eldöntöttem, hogy jobban fogok igyekezni. Nagyon sokkoló volt, hogy egy felnőtt nő, aki még nem éppen van az idős korszakában, milyen nagy dolgokat vitt véghez, és hogy milyen sikeres. Remélem, hogy nekem is legalább fele annyi sikeres lesz majd az életben, mint az előadónak. A legnagyobb “hiba”, amit ejtett az csak a hadarás volt, de engem ez sem zavart túlzottan.
Nagyon szépen köszönöm ezt az élményt!
Tisztelettel:
Farkas Dóra”

Előadás a Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban

Budapest, 2017. szeptember 25.

Értékelés:

Kedves Nikoletta!

Előadása igen hasznos volt a diákok számára.
Nagyon örülök, hogy október 26-án is eljön hozzánk.

Az alábbiakban összefoglalom a tanulók által megfogalmazott véleményt:

“Sodró lendületű előadást hallhattunk egy olyan témában, amely eddig ismeretlen volt számunkra. Nem is gondoltuk, hogy a viselkedésünk, helyes illetve helytelen reakcióink bizonyos helyzetekben milyen sokban meghatározhatják, befolyásolhatják a rólunk kialakult véleményt. Az előadónő saját tapasztalatai alapján mesélt és sok érdekes helyzetet mutatott be. Szeretnénk, hogy, ha gyakorlatban is eljátszhatnánk néhány szituációt, megtanulhatnánk, hogy pontosan mikor, milyen helyzetben hogyan illik, kell viselkednünk, reagálnunk. Köszönjük szépen sok hasznos információt.”
11.B osztály

Szabóné Gábor Anikó
igazgatóhelyettes

Középiskolás oktatók, diákok értékelése

Pro Bono Protokoll a Szakkay József Gimnázium és Szakgimnázium intézményében

Budapest, 2017. szeptember 22.

Értékelés:

Kedves Nikoletta!

Köszönetünket fejezem ki lendületes, lebilincselő előadásáért! A hétköznapi és a szakmai életben egyaránt fontos alapvető tudnivalókra hívta fel diákjaink figyelmét. Az idegenvezető képzésben résztvevő tanulóinknak ismerniük kell mind a hazai, mind a külföldi protokoll szabályokat, hogy csoportjaikkal jó kapcsolatokat tudjanak kialakítani, s ehhez mutatott tanulságos példákat előadásában.
Még egyszer KÖSZÖNJÜK!”
Ács Katalin
igazgató

Megéri udvariasnak lenni

PRO BONO PROTOKOLL előadás a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium felkérésére

  1. szeptember 13.

Cikk: http://tfgyakorlo.hu/megeri-udvariasnak-lenni/

Ezúton is köszönjük a megtisztelő bizalmat, a felkérésnek örömmel tettünk eleget.  Igény esetén szívesen ellátogatunk újra Önökhöz.

Az alábbi képeket és értékeléseket engedélyükkel változatlan formában idézzük:

A diákok értékelése, üzenete az előadónak:

“Kedves Nikolett!

Nagyon szépen köszönjük az előadását, nagyon hasznos volt a számunkra, sok új dolgot megtudhattunk. Az előadás remek volt, bár számunkra kicsit gyors volt a tempó. Tetszett a humor és a személyes tapasztalatok, élmények elmesélése. Felkeltett az érdeklődésünket a téma iránt.

Köszönjük még egyszer az előadást.”   11. A

Az egyik részt vevő pedagógus értékelése:

“Sz. Hossó Nikoletta előadása széles spektrumon mozgott, sok-sok információt, érdekességet tartalmazott, szélesítette a diákok látókörét. Végig érezhető volt, hogy az előadó szakavatott ismerője a protokollnak, és elhívatottan műveli választott szakterületét. A felkészültség, a személyes élmények megosztása, a jó humor, mind-mind még élvezetesebbé tette a 45 percet. Jók voltak a példák, a képanyag, a bejátszott videók. Kár, hogy a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt még több praktikus, az életvezetésben felhasználható tanácsot (önéletrajzírás, állásinterjún való megjelenés stb.) nem tudott megosztani a hallgatósággal.

A diákok azon túl, hogy érdekes ismereteket szereztek a protokollról, megismerhettek egy olyan személyt, aki választott szakterületének elhívatott, nagy tudású ismerője, és aki a kihívások keresésével, folyamatos önépítéssel, energia-befektetéssel tudatosan építi életpályáját, karrierjét. Aki egész előadásával, energikus fellépésével azt üzente, hogy nincs megállás, fejlődnünk, gyarapodnunk kell, szellemiekben, viselkedéskultúrában, emberségben egyaránt.” Erdeiné Molnár Eszter, tanár


Középiskolás oktatók, diákok értékelése

2017. április 19-én a Nagy Sándor József Gimnáziumban tartottunk előadást. Szabó Ágnes tanárnő értékelését – előzetes engedélyével – idézzük:

“Az 2017-s tanévben a diáknapok központi témájául az “Érték” fogalmát választottuk.Természet, művészet, egészség, anyagi javak, tudás, filozófia, 

sokféle téma kínálkozott fel már az első gondolatra. Az is világos volt, hogy az emberek közötti kapcsolatokat a legfőbb értékeink közé soroljuk. És rájöttünk, hogy bizony e témakörben mi, tanárok sem mozgunk otthonosan. 
Hiába szenvedünk nap mint nap a jó modor hiányától, vannak helyzetek, amikor elbizonytalanodunk, és nem tudjuk pontosan, mit kell tenni, hogyan kell viselkedni.
 
Beláttuk, ide igazi szakértő kell!
Az Önök megtalálásában a véletlen és az internet segített.
 
Már a küldött prezentáció is megtisztelő gondosságot és rendkívüli profizmust mutatott.
 
Hogy a téma nem csak hasznos, hanem lebilincselően érdekes és mulatságos, nem nagyon hittük volna…
Harminc kamasz érdeklődését majd’ két órán keresztül fenntartani nagy teljesítmény!
Ifjú kollégáim is elismerően nyilatkoztak a hallottakról-látottakról. (nagyon zárójeles megjegyzés: rájuk fért)
A tanmenet  csekély óraszámban lehetőséget ad némi  humánetológiai ismeretszerzésre. Milyen furcsa, hogy több időt szánunk az ízeltlábúak testfelépítésének ismertetésére, mint az emberi kapcsolattartás szabályainak megismerésére…
Nem kéne ezen változtatni?!
 
Hogy egy profi protokollos pontos, azt természetesnek tekintjük.
De hogy olyankor is tud pontos lenni, amikor a fél város megbénul, nincs tömegközlekedés, az útlezárás miatt 30 kilométert kell kerülni, az több, mint pontosság.
Lehet, hogy van benne egy kis varázslat, tündérkeresztanya, csiribú-csiribá.
És lelkesedés és ügyszeretet.
Kedves Nikoletta!
Megtisztelve éreztük magunkat az Ön figyelmessége és lenyűgöző előadása miatt. Remélem, kialakulhat intézményeink között sikeres munkakapcsolat.
Tanulóink köszönetét is tolmácsolom Önnek.
Szívélyes üdvözlettel: Szabó Ágnes”

Előadás a Nagy Sándor József GimnáziumbanElőadás a Nagy Sándor József Gimnáziumban


A “Pro Bono Protokoll” program

Társadalmi szerepvállalásunk keretében 2017 tavaszán elindítottuk a “Pro Bono Protokoll” elnevezésű programunkat.

A kezdeményezés keretében térítésmentesen, 1-2 tanóra időkeretben illem-, viselkedéskultúra, kommunikáció- és protokoll előadásokat tudunk tartani középiskolás diákok számára a programra jelentkező intézményvezetők, oktatók felkérésére elsősorban Budapest

Várjuk azon intézmények jelentkezését, amelyek filozófiája szerint a jó modor, a társadalmi szokások, elvárások szerinti viselkedés érték és a jó értelemben vett magas kultúrához tartozik, egyúttal szeretnék, ha tanítványaik a leghivatottabb helyről szereznék ismereteiket, és beépülnének ezek az értékek a magatartásukba.

Társadalmi szerepvállalás

Alapelvünk szerint a konzervatív emberi és üzleti értékek – mint a precizitás, a megbízhatóság, az üzleti korrektség – követése számunkra éppúgy nagy jelentőséggel bírnak, mint a lehetőségeinkhez mért segítségnyújtás is.

Miben nyilvánul meg társadalmi szerepvállalásunk ?

Képzéseinkkel lehetőséget kívánunk nyújtani a pályamódosításban gondolkodók ill. mindazon hallgatók számára, akiknek nincs felsőfokú végzettsége, s ezáltal kiszorulnak sokfajta képzésből;

  • segíteni szeretnénk az állami szférában jelenleg zajló átszervezések következtében pályájukat, pozíciójukat elhagyó köztisztviselőknek abban, hogy keresett szakmát tanulhassanak és mielőbb integrálódjanak a versenyszférában;
  • aktív szerepet kívánunk vállalni a „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába“ című segítő programban azáltal, hogy magas színvonalú oktatás mellett, költséghatékony, időmegtakarítást is preferáló képzési palettával hozzásegítsük a közmunkaprogramban és / vagy közfoglalkoztatásban résztvevőket a mielőbbi sikeres reintegrálódáshoz azzal, hogy számukra – meghatározott számban – tandíjmentességet biztosítunk minden évben;
  • részt kívánunk venni a fiatal, leendő munkavállalók számára szervezett gyakornoki programban, amely célul tűzi ki a 25 év alatti, szakképzettséggel rendelkező pályakezdők támogatását;
  • A társadalmi felelősségvállalás jegyében cégünk évente egy kiválasztott alapítványt / programot részesít támogatásban:
    minden a Protokoll Magazin számára beérkezett éves előfizetési díj 10%-át jótékonysági célra ajánlja fel és azt az adott alapítvány részére átutalja, továbbá társadalmi célú felhívásra, jótékonysági célú programok, szervezetek, alapítványok ingyenes megjelenésére biztosít lehetőséget a magazinban.
  • Társadalmi szerepvállalásunk egyik momentumaként lehetőséget biztosítunk, hogy akkreditált képzéseinken 5 fő hallgató térítésmentesen vehessen részt. A részvétel feltételeiről és a jelentkezés módjáról hamarosan itt tájékozódhat.